Jump to content

jasen987

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Marlino, traže li to na prvom ročištu ili prije? I znači da bez sinove punomoći ja sama zapravo ne mogu ništa napraviti u vezi alimentacije (čak ni onaj period kada je on bio maloljetan)? Bolje savjete nađem ovdje na legalisu od vas nego od odvjetnika kojega plaćam...Hvala ljudi!
  2. Kako je tužba u kojoj sam ja navedena kao tužitelj već poslana sudu znači li to da će je sudac odbaciti? A ako u međuvremenu dobijem pismenu punomoć svoga sina mogu li je prikazati na prvom ročištu ako do njega uopće i dođe? Što da radim, mijenjam advokata ili...?
  3. Ovako, budući je bivšem suprugu naloženo da meni plaća alimentaciju dok je sin još bio maloljetan (a on je to nastavio i kada je sin krenuo na fakultet - znači na moj račun a ne na njegov) ipak sam ga tužila JA. I to najviše da ne poljuljam klimave odnose između njih dvoje koji bi svakako bili poljuljani kada bi bivši saznao da ga je tužio sin. Kakva je praksa suda kada majka punoljetnog djeteta tuži oca za zaostatke? Dali sud automatski odbacuje tužbu ili traži promjenu tužitelja, punomoć i sl.? Advokat koji će me zastupati kaže da mogu tužiti ja ali me je ovo što je napisao Floki malo iznenadilo pa me zanima koje su mi sve mogućnosti...
  4. Dali itko zna odgovor na pitanje? Molim Vas, hitno je..
  5. Dali se tuženoj u građanskoj parnici šalje kopija požurnice upućene vrhovnom sudu RH koju je poslao tužitelj? Ostao sam zbunjen kada sam je slučajno ugledao u ruci tužene jer sam mislio da su dokumenti koje šaljem VSRH a u kojima se ne spominje suprotna strana već samo požuruje rad suda samo moja stvar?
  6. Tko tuži za zaostatke alimentacije, ja kao majka kojoj se mora plaćati na ruke ili moj sin koji je u međuvremenu postao punoljetan? Hvala na hitnosti odgovora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija