Jump to content

GoranSv

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može se ''pogledati'' i o kakvim se ležečim policajcima radi, i smiju li uopće takvi biti na tom mjestu. Ne bi bilo prvi put da su montirani ''preveliki'' ili na neki drugi način nepropisni, pa eto razloga za uklanjanje. Konkretno, postoji Pravilnik o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama, čl.102.st.4. *** 4. umjetne izbočine su građevinski elementi koji se postavljaju prije zone smirivanja prometa, većinom u stambenim ulicama, obilježenim prometnim znakom C21 (zona u kojoj je ograničena brzina) ili znakom C25 (područje smirenog prometa), slika K54. Izbočine se postavljaju preko polovine ili po cijeloj širini prometnog traka. Ako se postavljaju u nizu međusobna udaljenost izbočina može iznositi od 20 do 60 m ovisno o situaciji. Ovisno o ograničenju brzine, sljedećih su dimenzija: a) za 50 km/h ili manje, njihova širina ne smije biti manja od 60 cm, a visina ne smije prelaziti 3 cm; b) za 40 km/h ili manje, njihova širina ne smije biti manja od 90 cm, a visina ne smije prelaziti 5 cm; c) za 30 km/h ili manje, njihova širina ne smije biti manja od 120cm, a visina ne smije prelaziti 7 cm. Tip a) i b) moraju se izvoditi od modularnih elemenata (gume ili plastične mase), a tip c) može se izvoditi i od asfaltne mase. Izbočina poprečno na smjer vožnje na spoju s kolnikom ne smije imati rubove.
  2. Evo konkretnog primjera... zastara je trebala biti 10.11.2015. Prođe mjesec, prođe i drugi, počinje teći treći mjesec zastare... op, eto žutog papirića, polovicom 01.2016. Nešto, nešto, nešto... žalba nije usvojena... nešto, nešto, nešto... napisano 21.10.2015. ''pismo'' je putovalo skoro 3 mjeseca. Suma sumarum... da je 11.11.2015. tražena zastara, ne bi imalo nikakvog utjecaja... budući je, po njima, žalba odbačena 21.10.2015., odnosno u roku prije zastare. Na žalost, čuo sam već x primjera sličnih događaja, gdje pošta ''putuje'' i po 6 mjeseci, i kad dođe... redovno je sve odrađeno tjedan-dva prije zastare. I ne možeš više ništa. Ajde, možda na ustavni sud, iako ne vidim previše svrhe u tome.
  3. Zahvaljujem na odgovorima. Još ovo... valjda To što zastara ide automatski, to znači i da po nastupanju zastare sud šalje dopis / obavijest / nešto o tome da je zastara nastupila?
  4. Poštovani, imam 2 pitanja, budući sam zadnjih dana sudjelovao u ''raspravi'' gdje su se javili oprečni stavovi. Zanima me slijedeće: 1) zastara, kada nastupi (nakon 4 godine), ide li ''automatski'' ili treba pisati nekakav dopis / podnesak / nešto? Odnosno, da li sud ''sam'' utvrđuje da je nastupila zastara i prekida postupak, ili to treba posebno tražiti? 2) koliki je broj obavijesti koje sud šalje prilikom vođenja prekršajnog postupka, po svakom dopisu koji šalje? Je li to jedan (1) - jednom dođe ''žuti papirić'' i to je to, nakon toga oglasna ploča ili nešto... ili su to dvije (2) obavijesti po svakom dopisu koji sud šalje (poziv, presuda...), pa zatim na oglasnu ploču? Nadam se da su pitanja dovoljno jasna, te unaprijed zahvaljujem na odgovoru. LP, Goran.
  5. Za početak, pozdrav Za nastavak, pitanje... Ima li sindikalni povjerenik pravo uvida u ugovor o radu zaposlenika? Ako da, pod kojim uvjetima?
  6. Znači, nema mi druge nego čekati što će policija i sud zaključiti, i što će mi odrediti, pa krenuti s prigovorima / žalbama. U svakom slučaju, zahvaljujem na infu... ako mi još nešto padne na pamet, pitam. Hvala još jednom.
  7. Ok, za skuter i štetu sam kriv, bez daljnjega... No, ima li ikakve šanse da to što auto nije bio upaljen, što nije bila namjera ni vožnje ni uključivanja u promet... da se to uzme u obzir kod kazne koja će uslijediti?
  8. Od kojeg se trena smatra da je automobil u prometu? Konkretan primjer: Disko klub, parking na zemlji i gdje se stigne, auto do auta. Ulazi se u auto, ali ne s namjerom da se krene voziti, nego da se uzme nova kutija cigareta iz pretinca. Slučajno se stišće kvačilo, gdje auto potom radi nekakvih 30-ak cm (niti toliko) i ''udara'' skuter ispred sebe. Vlasnik skutera i njegaova ekipa to vide, pokušaji dogovora... oni traže previše, nema se tolika količina novca kod sebe... nakon sat-dva natezanja - u međuvremenu se popilo 2 pića ''prijateljstva'' - pregovvori propadaju, i jedan od njih iziritirano poziva policiju. policija dolazi, odrađuje alkotest - 2.05, sastavlja zapisnik... uzimanje vozačke fizički na 8 dana, a ostatak treba čekati poštom. unatoč tome što se policiji probalaobjasniti situacija, nije ih zanimalo... a vlasnik skutera i njegovi prijatelji baš i nisu bili od pomoći Dakle, da li se ta situcija smatra prekršajem u prometu, uzevši u obzir da auto nije bilo upaljeno, nije se kretalo u vožnju... nego je auto napravilo tih 20-30ak cm, i naslonilo se na skuter?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija