Jump to content

sportas70

Korisnik
  • Broj objava

    122
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je sportas70 objavio

  1. , dado38 je napisao:

    vecer..zanima me (vise informativno)

    da li kod dobivanja stipendije na kontu dijeteta srednje skole drugog razreda kada se trazi potrebno oko dokumentacije predaje 

    da li su potrebni neki papiri od oba roditelja ili ne.

    moze li se dobivati to  ako roditelji ne zive skupa a dijjete je samo prijavljeno na adresi roditelja koje ne zivi s njime da se dobije 

    ???????

  2. Molim nekoga da mi objasni. DVO sam i sa 01.07. idem u mirovinu. Dijete mi je zdravstveno prijavljeno na mene, a mene zanima trebam li ga odjaviti sa sebe i prijaviti na suprugu koja radi i, ako ga mogu ostaviti prijavljenog na sebe, imam li kakve beneficije ili gubim ili kako to ide? Naime, brak nam je klimav i postoji bojazan od razvoda, a ako budem morao otići, moram u podstanare, još i alimentacija... U tom se slučaju mogu ubiti jer neću imat love za preživit. Hvala unaprijed!

     

    Kakve benificije možeš imati u vezi prijave na zdravstveno osiguranje djeteta?

  3. pozdrav!

     

    želio bih vam postaviti pitanje;..kao umirovljeni pripadnik hv i hrvi uvijek sam predavao zahtjeve za povrat poreza i uglavnom sam i dobivao određene svote(kažem određene jer sam malo kad dvije godine za redom dobivao istu svotu novca natrag)!Nisam oženjen i nemam djece ni uzdržavanih članova obitelji ni druge osnove koje bi bile nekakva predispozicija za povrat poreza moja mirovina iznosi 6200 kn i predavao sam zhtjeve na način da odem u poreznu upravu ali i na način da bih otišao u privatni knjigovodstveni servis i platio bi im da oni ispune i predaju zahtjev za povrat poreza umjesto mene i to je uglavnom štimalo iako kako sam već rekao razlike u povratu bi iznosile kako kad...otprilike cifra se kretala 1400 kn jedna godina ,pa 2800 kn druga,pa onda treća nula kuna,pa iduća 3500 kn i tako iz godine u godinu sve do nula kn za 2014 god prilikom čega sam se žalio i službenica na poreznoj mi je rekla da nemam pravo na povrat poreza pritom me piltala jesam li hrvi ja kažem da jesam hrvi trajno 20% onda je ona rekla da sam to trebao prijaviti jer taj podatak nije uveden u poreznu karticu i da u tom slučaju imam pravo na povrat!?Nakon šta sam ja priložio rješenje o hrvi to je unešeno u poreznu karticu i nakon šta sam se žalio dobio sam pozitivan odgovor na moju žalbu i dobio sam 3990 kn povrata poreza!!E sad ...predao sam prošle godine zahtjev za povrat poreza za 2015 ( u sobi do te gdje sam se žalio jer se tu predaju zahtjevi za povrat)i čitavu godinu nisam dobio nikakav odgovor niti porezno rješenje niti ništa tako da sam prije par dana otišao i pitao šta je s tim da bi mi oni rekli da pošto sam ja hrvi 20% da nemam pravo na povrat i to upravo zato jer u poreznoj kartici imam naveden taj podatak????Molim vas da li mi možete pomoći i odgovorite mi da li ja to pravo imam ili ne?Kako je moguće da sam cjeli niz godina imao pravp a sad ga nemam?Ako imam pravo na na povrat kome se mogu obratiti za pomoć?Unprijed zahvaljujem!!!!

     

    Od onoga trenutka kada si uveo u svoju poreznu karticu % invalidnosti HRVI od tada ti neuzimaju porez na mirovinu i mirovina ti je od toga mjeseca uvećana , dakle to povećanje si morao primjetiti na isplati mirovine , temeljem toga nemaš pravo na povrat godišnjeg povrata poreza jer ti porez nije niti uzman od mirovine.

  4. Kao prvo zdravo svima, e vako imam jedno pitanje za vas nadam se da mi mozete pomoci kako.

    Zanimaju me podaci o ocu mome koji je radio u Hrvaskoj pa ga je zahvatio tamo rat i on se dobrovoljno prijavio u Hrvasku vojsku.

    Bio je u nekoj Handzar diviziji ( tako sam dobio informaciju ) u Hrvaskoj to je sto mi znamo e sad kasnije gdje je jos bio to ne znamo i u kojim jedinicama. Bio je jedan dan u Vukovaru bio je jos na ratistima u nekim Kolibe i Podnovlje i ko cega znati gdje je sve jos bio, to je sto znamo ja i u mene majka. Eh sad nas zanima gdje bi mi mogli potraziti njegove dokumente od kada je on bio u Hrvaskoj vojsci i do kada je bio. Jer negdje 100% mora biti zaveden kad je se prijavio u vojsku i do kada je bio. Gdje bi bilo najbolje mi otici i potraziti tu dokumentaciju.

     

    U vezi potvrde o pripadnosti postrojbi HV obratiti se nadležnom uredu/upravi za obranu.

  5. Pozdrav,

    Već godinama primam braniteljsku stipendiju te sam se prijavila i na zadnji natječaj. No,sada mi se pruža prilika da dobijem stipendiju od Sveučilišta (koja je dvostruko veća). U tekstu natječaja za tu stipendiju stoji da „pristupnici za ovu kategoriju mogu biti redoviti studenti koji imaju prosječno ostvareni prihod po članu obitelji do 70% minimalne plaće“. Moje pitanje je vezano uz ovaj dio „70% minimalne plaće“. Ako je minimalna bruto plaća 2015. iznosila 3029 kn a oko 2400 kn neto (ne mogu naći točan podatak o visini neto plaće za 2015.), to znači da, po članu kućanstva, ne smijemo prijeći iznos viši od 70% NETO minimalne plaće u 2015., a to je u ovom slučaju 1680 kn? Dakle, obračunava se postotak od NETO plaće (za prethodnu godinu,kao i u slučaju sa braniteljskom)?

    Nadam se da nećete zamjeriti na ovome pitanju, iako sam možda promašila temu (na sličnim forumima i temama se postavljaju neozbiljna pitanja i isto takvi odgovori :P ).

     

    60% ti je 1995.85 kn. pa si lijepo izračunaj koliko bi bilo 70% prosječne plaće u RH.

  6. Poštovanje, umirovljen sam u 7. mjesecu 2011. godine po članku 6. (starosna mirovina).

    Dobio sam otpremninu u visini tri proračunske osnovice (3x3326 kn) i ništa više.

    Zanima me da li sam ukinut za dodatak po mjesecu u ratu i ako jesam kako dalje?

     

    Svaki savjet bi mi dobro došao, hvala!

     

    2009.g. ukinuta otpremnina, a po članku 6 mislim da nikada nije niti bila (osim te koju si i dobio, sve u svemu ako si nešto i propustio sada je 2016. i sve ti je kasno).

  7. Kako ne kužiš,imam status HRV-i i do sada nisam predavao zahtjev za dionice HRV-i i sada me zanima u slučaju dodjele nekih novih dionica npr. prodaje HEP-a ako budu dijelili dionice da li ću dobiti dionice za HRV-i ili ću morati predavati zahtjev?ako se ne varam oni koji su već dobivali dionice za HRV-i oni nebi trebali predavati zahtjev za nove dionice ili se varam? neznam pa pitam

     

    Neznam dali si ti pobrkao udjele u braniteljskom fondu sa dionicama za HRVI. ali sam siguran da za dionice kao HRVI moraš predati zahtjev i čekati na red.

  8. Ja ne predajem za HRV-i i sada me zanima u slučaju dodjele novih dionica hoće li mi ih dati ili ću morati praviti kakav zahtjev,ponavljam nisam tražio i neću tražiti dosadašnje dionice za HRV-i jedino ako i za nove nepostojim onda bi mogao zatražiti,kada nisam dosada tražio nemam volje tražiti,ja sam skroman,odričem se dionica u korist lijepe naše

     

    Ništa ja tebe ne kužim!?

  9. Poštovani,

     

    Zahtjev za dodjelu braniteljskih dionica predan je 2011. godine. Zanima me koliko vremenski treba čekati da bi se zahtjev odobrio?

     

    Koliko sam shvatio, HRVI s 20 % oštećenja dobije ~6000kn?

     

    Hvala unaprijed na odgovoru.

     

    Ja predao 2009. g. i još nisam dobio niti znam kada ću , eto pa računaj!

  10. Ma kako uopće dobiti dionice HRVI-a? Predao zahtjev za dodjelu dionica u 4. mj. 2009.g na privremeno rješenje o 20% HRVI rekli čeka se 3-4 god. kada dobijem trajno da im ga dostavim. Dostavio u 5. mj. 2012. g. i čeko.... Povremeno zvao, pa biće krajem godine , pa biće početkom godine... Do danas kažu nisam više na redu sa 2009. nego sa rješavanjem predmeta iz 2012. !? To je vele po nekakvom novom zakonu koji kaže da dolaze u obzir samo trajna rješenja te mi se vrijeme čekanja računa od trajnog rješenja ( ne moram spominjati da do danas takva priča nije bila) pa zar ću još morati čekati 3 god. Molim pomoć i savjet! Hvala.

  11. Poštovani pravnici!

     

    Živim u zgradi sa 11 stanova od kojih su nekolicina iznajmljeni. Potrošnja hladne vode se plaća prema stanju zajedničkog vodomjera (za cijelu zgradu), po broju prijavljenih stanara u cijeloj zgradi. Zadnji račun za razdoblje od kraja 7. do kraja 8. mjeseca više od puta je veći nego je to uobičajeno! Na upit, predstavnik stanara rekao je kako nam je svima došao uvećan račun radi kvara koji je nastao pri mjenjanju vodomjera, te je on (predstavnik) priložio žalbu na vodoopskrbu, na koju je danas stiglo riješenje u kojem piše da je vodomjer mjenjao neki "naš" (zgradin vodoinstalater), te kako predstavnik stanara nije bio prisutan pri zamjeni vodomjera, te stoga moramo platiti račun.

     

    Neovisno o ovome, već više od dvije godine pokušavam razgovarati sa predstavnikom o ugradnji vlastitog vodomjera jer sam siguran da ne potrošim ni upola vode koliko platim, ali on to kategorički odbija i govori da mi je za to potreban pristanak više od polovice stanara, što (on zna) neću nikada imati.

     

    Sad vas, stručnjake za pravo molim da mi pomognete savjetom. Što da radim po jednom i drugom pitanju? Jesam li dužan sam platiti ovaj račun, te kako uvesti vodomjer i konačno vodu plaćati po potrošnji, unatoč apsolutnom kočenju predstavnika stanara?!

     

     

    Svima zahvaljujem na odgovorima i pomoći!

     

    Srdačan pozdrav!

     

     

    Joseph Wolf

    Možete ugraditi svoja brojila za vodu, trebate imati suglasnost 50% i više stanara, cijena jednog vodomjera otp. 1500 kn (Bruneta ugrađuje malo proguglaj)

  12. Molim pomoć, 2008.g. izradio sam projekat za obiteljsku kuću te ishodio dozvolu za građenje (platio sam komunalni i vodni doprinos) te po pravomoćnosti dozvole, iste godine, sam i započeo gradnju odnosno izbetonirao temelj za kuću. Projektant mi je bio nadzorni za izgradnju temelja (imam skicu iskolčenja, izvješće nadzora te se na ORTO snimku vidi temelj). Tada je nastupila kriza i nisam nastavio sa izgradnjom. Ovih dana sam sasvim slučajno čuo da moram imati i izvođača radova za temelj te i prijavu početka gradnje što ja prije 6 god nisam imao te da mi je sada vjerovatno istekla građevinska dozvola. Molim pomoć i savjet dali je to točno i što da radim. Hvala!

     

    Nije moguće da nema nitko nekakvu ideju , savjet ili barem da me uputi na nekakvu adresu!

  13. Molim pomoć, 2008.g. izradio sam projekat za obiteljsku kuću te ishodio dozvolu za građenje (platio sam komunalni i vodni doprinos) te po pravomoćnosti dozvole, iste godine, sam i započeo gradnju odnosno izbetonirao temelj za kuću. Projektant mi je bio nadzorni za izgradnju temelja (imam skicu iskolčenja, izvješće nadzora te se na ORTO snimku vidi temelj). Tada je nastupila kriza i nisam nastavio sa izgradnjom. Ovih dana sam sasvim slučajno čuo da moram imati i izvođača radova za temelj te i prijavu početka gradnje što ja prije 6 god nisam imao te da mi je sada vjerovatno istekla građevinska dozvola. Molim pomoć i savjet dali je to točno i što da radim. Hvala!

  14. Dali je netko uspio što dobiti za studente , predao sam po starom pravilniku još proljetos kada je izašao novi pravilnik rekoše da će me pozvati da nadopunim dokumentaciju po novom pravilniku i evo ga kraj 8 mjeseca još ništa , molim odgovor ako netko ima nekakvih saznanja . Ovo je slučaj iz brodsko-posavske županije.

  15. Da, ukoliko očekuješ povrat cijelog iznosa vrijednosti udžbenika (neki kažu još 20%+). No, ako zaokružiš opciju (na njihovim obrascima) da tražiš povrat sredstava za kupljene udžbenike bez dostavljenog računa, onda ti ispalaćuju "samo" 50% vrijednosti udžbenika.

     

    A bogami neki kažu da niti uz predočen račun neće platiti radne bilježnice, dok ne počmu prve novce isplaćivati izgleda ništa ne znamo !

  16. Nešto će ići "službenim putem", a neke obrasce morate sami popuniti. Nazovite Ured državne uprave u vašoj općini.

     

    Bio danas u Uredu državne uprave i još uvijek pojma nemaju kada će studentima početi isplaćivati naknadu za udžbenike, po novom pravilniku jer ima kao puno nejasnoća , a za osnovnu i srednju školu ako idete na opciju 50% novca nisu još smislili koliko će to biti 50%. strašno nas prave budalama!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija