Jump to content

Vatalo

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Otkazni rok ne teče za vrijeme trajanja godišnjeg odmora. Dakle 2 mjeseca plus G.O.
  2. Plaća mi je bila isplaćivana temeljem internog ugovora koji je istekao prošle godine, ali smo ga ipak "konzumirali". U istom ugovoru piše da imam pravo na MAKSIMALNU OTPREMNINU. Vrijedi li to i kolika može biti maksimalna otpremnina?
  3. U lipnju sam dobio otkaz u kojem piše: "temeljem ZOR-a NN 149/09 upućujem vam otkaz ugovora o radu sklopljenog 5.10.2009. na neodr. vrijeme za radno mjesto ..... Posljedni radni dan utvrdit će se posebnom odlukom." Uz to mi je usmeno rekao da mi daje otkaz zbog preustroja i da biram kakav otkaz želim. Inače sam kod istog poslodavca zaposlen neprekidno od 2006. godine. Nekoliko dana nakon toga uručuje mi novi otkaz, a kao razlog navodi "skrivljenim ponašanjem radnika", te piše da se odričem svih potraživanja prema firmi. Još piše da je otkaz temeljem datumom iz 2006. godine. Ne znajući da moram reagirati u roku 15 dana, potpisao sam onaj prvi otkaz. Jasno mi je da je novi otkaz dan zbog izbjegavanja plaćanja otpremnine, jer to ni sam nisam odmah znao. Otkazni rok bio je 2 mjeseca i istekao je prije tjedan dana. U još dva navrata su tražili od mene da potpišem da se odričem svih potraživanja, ali nisam ništa potpisao. Imam li osnovu za traženje otpremnine?
  4. Slučajno sam gledao, jer sam i sam u frci zbog ovrhe... Što se tiče Vaše tvrdnje da žalba nije moguća nakon pravomoćne ovrhe, varate se. Evo dokaza... Žalba nakon proteka roka Članak 49. (1) Ovršenik može zbog razloga iz članka 46. stavka 1. točke 7. i točke 9. do 11. ovoga Zakona podnijeti žalbu protiv rješenja o ovrsi i nakon njegove pravomoćnosti ako taj razlog nije mogao iz opravdanih razloga istaknuti već u roku za žalbu protiv toga rješenja. (2) Žalba iz stavka 1. ovoga članka može se podnijeti sve do dovršetka ovršnoga postupka. (3) Ovršenik je dužan u žalbi iz stavka 1. ovoga članka istaknuti sve razloge iz stavka 1. ovoga članka koje može istaknuti u vrijeme njezina podnošenja. Sud će odbaciti naknadno podnesenu žalbu nakon proteka roka koja se temelji na razlozima koje je ovršenik mogao istaknuti u prije podnesenoj žalbi. (4) Podnošenje žalbe iz stavka 1. ovoga članka ne sprječava provedbu ovrhe i ostvarenje ovrhovoditeljeve tražbine, osim ako ovim Zakonom nije drukčije određeno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija