Jump to content

Mala17

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Krivo sam se izrazila, radi se o salonitnim pločama - starima. Same ploče su najvjerojatnije skinute od nekud i onda upotejbljene na ovoj drvarnici jer izgledaju staro i korišteno. O azbestu znam dosta i koliko znam salonitne ploče nisu opasne samo kada se režu, buše i slično, onda su samo najopasnije ali one azbest stalno otpuštaju u zrak (i/ili vodu). Koga zanima malo više može pogledati i ovaj tekst http://www.casopis-gradjevinar.hr/dokumenti/200910/7.pdf Sigurno ima i boljih izvora informacija o azbestu, ali i ovaj pruža dosta informacija. Dakle zakona koji bi mi pomogao nema bar ne za sad.
  2. Susjed je prošle godine promijenio krov na svojoj drvarnici koja graniči s našim vrtom. Nažalost, stavio je azbestne ploče kao pokrov. Sada se kiša slijeva sa njegovog azbestnog krova direktno u naš vrt. informacije koje dobivamo o azbestu su kontradiktorne. S jedne strane nam kažu da je azbest zabranjen i da ga nije smio koristiti a s druge ne pronalazimo zakon koji izričito zabranjuje korištenje azbesta. Imamo li ikakve pravne osnove da ga prisilimo na promjenu pokrova?
  3. Prije 10 smo ja, moj muž i moj otac kupili kuću, odnosno naša tri imena su na kupoprodajnom ugovoru. Kuća je plaćana kreditom koji je plaćao moj otac. S obzirom na to da je on platio sve rate kredita, postoji li mogućnost da se samo on upiše kao vlasnik iako smo svi navedeni u ugovoru?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija