Jump to content

bmv123

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Štovani, upomoć ! Poslodavac isplaćuje minimalnu plaću na banku, a ostatak na ruke. Nezadovoljan tom višegodišnjom praksom, mobitelom sam usnimio podjelu kuverti, odnosno, davanje plaće na ruke u jednom od ureda tvrtke. Automatski mi je uručen otkaz, kao, zbog smanjenja obima posla. Gazda prijeti da će me prijaviti za neovlašteno snimanje ako se obratim institucijama. Da li je moguće da je takvo snimanje kažnjivo i kolika je moguća kazna? Da li sam i ja u prekršaju ako sam sve ove godine primao dio plaće na ruke ? Hvala.
  2. Štovani, molim Vas za pomoć. Vlasnik sam 38/40 obiteljskih nekretnina, a po 1/40 imaju moja braća. Dioba nekretnina još nije izvršena, a jedan od braće je svoj udio prodao susjedu, ovjerivši to kod javnog bilježnika. Taj susjed već koristi dio zemlje koja graniči s njim, iako se točno nezna kome pripada koji dio, jer kako sam navela, dioba nije izvršena. Moja pitanja: 1. da li je brat to mogao prodati s obzirom da dioba nije izvršena? 2. da li se navedeni susjed smije koristiti ikojom od nekretnina prejudicirajući ishod diobe? Ako ne, kako ga spriječiti i koja je procedura? Unaprijed hvala.
  3. Nakon porodiljnog dobiven otkaz i sad me interesira. Kako se određuje otpremnina? Dali se uzima bruto ili neto plaća?Da li se uzima prosjek 3 zadnje plaće kada sam odlazila na porodiljni ili prosjek g.o. i dva mjeseca otkaznog roka, koji će, valjda, biti plaćeni po ugovorenoj plaći u ugovoru. Kada mi moraju dati obračun otpremnine, s obzirom da iznos već piše u odluci o otkazu?Dali mi možete pomoći kod izračuna iznosa otpremnine koji bih trebala dobiti na račun, s obzirom da neznam dali na to idu neka davanja, porezi ili sl.Bruto plaća po ugovoru mi je 1020 eura. Hvala Vam.
  4. Najprije hvala na iscrpnim odgovorima, a htjela bih dodati još neke stvari koje sam u međuvremenu saznala. 0. Pravilnik o radu postoji ali se ne primjenjuje otkad nas je manje od 20.Odlično:) 1. danas ću se očitovati i poslati ne prihvaćanje ponuđenog radnog mjesta 2.zatvorena mi je poslovnica pa tako i radno mjesto, nemam se gdje pojaviti, osim u sjedištu u Zg 3. danas mi je u tel. razgovoru rečeno, ako odbijem sporazumni da ću morati odraditi 2 mjeseca u zg - da li je to moguće? Po Vašem 0. odgovoru i nije. 4. ako odbijem sporazumni, bojim se da više ništa neće biti moguće dogovoriti , ustvari niti razgovarati, a najmanje o otpremnini i njenom roku isplate:) Još su mi rekli da ću morati doći u Zg, predati zahtjev za go,i ako mi ga odobre! Vidim da me malo zastrašuju sa svime time zato bih voljela znati proceduru kako se otvara go nakon porodiljnog. Ako mi ga ne odobre odmah, šta bi ja do odobrenja radila kad sam ponuđeno odbila? Ili se oni šale ili su prava i obveze jako širok pojam. Lijepi pozdrav
  5. Radim kod istog poslodavca 8 god., trenutno sam na porodiljnom do 06.05.10.Poslovnica u kojoj sam radila zatvorena je još od 01.12.09. i o tome nisam nikad primila službenu obavjest.16.04. dolazi dopis od odvjetnice po kojoj je zastupana tvrtka, predmet nosi naziv: radni odnos, i u kojem me obavještavaju o novonastaloj situaciji te nude niže i manje plaćeno radno mjesto u sjedištu tvrtke u drugom gradu.Traže očitovanje o novim okolnostima u roku 3 dana. Par dana prije prispjeća dopisa zvala sam direktora koji mi je napomenuo to radno mjesto a i sporazumni nakon što sam usmeno odbila to radno mjesto. Znam sva prava koja ostvarujem kod otkaza radi poslovno uvjetovanih razloga, ali što nakon odbijenog sporazumnog? Da li dobivam otkazni rok koji nemam gdje odraditi, otpremninu, i naknadu na burzi rada? Da li trebam odvjetnika ili je zakon na mojoj strani pa mogu sama ? Hvala na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija