Jump to content

caballero

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je caballero objavio

  1. molim lijepo, imam tri pitanja, ako netko zna odgovore. vozilo je registrirano te obavezno i kasko osigurano do 4. mjeseca. ako se vozilo danas odjavi i uzmu tablice, je li u tom trenutku vozilo i dalje obavezno i kasko osigurano do 4. mjeseca? (bez obzira što nije registrirano) to je prvo pitanje. pretpostavljam da jest (valjda je osiguranju svejedno vozi li se auto po cesti ili stoji u garaži, čak im je i bolje ovo drugo). ako se sada to vozilo daruje supružniku ili sinu, je li to onda trenutak kada ugovori za obavezno i kasko prestaju? i treće, je li moguće izvesti da auto i nakon toga ostane osiguran?
  2. i oprostite, hvala vam na brzom odgovoru, tolko sam razočaran da sam se zaboravio zahvaliti.
  3. da, stvarno, evo ga na: Članak 110. Ugovor o radu sklopljen na određeno vrijeme može se redovito otkazati samo ako je takva mogućnost otkazivanja predviđena ugovorom. ne mogu vjerovati. pa ima ugovora na određeno i po 24 mjeseci. i da se to ne može otkazati nikako? ok, očito je jedino rješenje: izvanredni otkaz. o tome nam govori članak 108. vidim nekoliko nedoumica. dam izvanredni otkaz. ako je razlog dovoljno snažan, sve ok. međutim, što ako nije? vrijedi li taj otkaz ili se poništava? ako se poništava, onda guliš robiju do kraja (to više ne ulazi u kategoriju rada, već ropstva). a ako otkaz vrijedi? dobiješ radnu? odeš doma i čekaš da ti izračunaju koju si štetu napravio? (stavak 3) ili, kako se meni čini. stavak 3 članka 108. vrijedi uvijek. još samo kad bi znali kako se to računa. moraš im nadoknadit troškove ponovnog natječaja? kolko je to, 100 kuna? ma ne znam kak sve to skupa može biti po ustavu. neodređeni je sa svih strana zaštićen ko mrki medo, a određenog mogu upropastit za cijeli život.
  4. poštovani, potpisao sam ugovor na određeno vrijeme na godinu dana. nakon 2 mjeseca sam uočio da mi jedan članak tog ugovora izrijekom odriče pravo na redoviti otkaz. u slučaju izvanrednog otkaza primjenjuje se zakon o radu. što to znači, pod kojim uvjetima mogu dati taj izvanredni otkaz?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija