Jump to content

nena0310

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nena0310 objavio

  1. evo da javim da sam danas napokon dobio svoje papire obracun je napravljen za 9,10.11.mj ostao je jos 12mj za isplatit al bit ce u prvom mj.. placen je godisnji ali drzavni praznici nisu nije mi se vise dalo natezat sa njima jer 03.01 2011 pocinjem radit pa sam brze bolje morao dostaviti papire u novu firmu.. sve u svemu osjecam veliko olaksanje kako vise neradim u toj firmi.. i puno se zahvaljujem na dobrim savjetima puno ste mi pomogli ma pravi ste nema sta .. zelim vam puno srece,zdravlja,ljubavi posla i para u 2011
  2. nemoze mi reci da ne dolazim na posao jer je u tijeku kolektivni godisnji odmor.. radi se o gradjevinskoj firmi.. i cek pa jel ja osobno sastavljam taj sporazum ili mi mora neka strucna osoba to napisat?,mislim nemam pojma o tome.. i sto ako ga on nece potpisat?,kolega koji je pokusao dat otkaz prije jedno 2mj jer je zamracio na cijelokupnu situaciju u firmi,nije sastavljao nikakvi sporazum jer mu je taj ugovor vec spreman bio od strane firme,koji su mu gurali da potpise,a u njemu se on kao odricao svih potrazivanja od firme,bukvalno da se odrice svih prava bla,bla sve da se firma ogradi no hvala bogu pa je prvo procitao i kad je skuzio o cemu se radi naravno da nije htio potpisat,trazio je da mu sastave drugi ugovor no nisu htjeli i tak to onda ostalo na tome i on jos uvijek radi jer nezna sta i kako.. no i et tek kad sam malo prolistao ovaj forum, sam u biti skuzio koliko smo ne upuceni u svoja radnicka prava..a ovaj nas gazda to debelo iskoristava i svi ga se boje ka da je neka babaroga ja isto ocekujem da ce i meni ponuditi takvi ugovor al ne mislim ga potpisivat.. a sto se tice krsenje prava ma samo sam citirao sto je neko vec gore naveo,ma nema kod mene nikakvih platnih listi potpises se na jednu listu gdje su svi upisani dobijes kovertu i vozi misko a na tekuci kad bude,bude ma katastrofa.. nije ni cudo sto nam je drzava u banani pored takvih..
  3. cl.1 ugovor o radu sklapa na neodredjeno vrijeme. cl.4 zaposlenik otpocinje s radom dana 10.10.2008 cl.5 ovaj ugovor se slapa uz uvijet probnog rada u trajanju od 3mj. cl.6 zaposlenik ce raditi u punom radnom vremenu od 40 sati tjedno.raspored radnog vremena utvrdjuje se jednokratno.tjedno radno vrijeme rasporedjeno je prema potrebi organizacije i procesa rada,a pocetak i zavrsetak radnog vremena utvrdjuje se : od 8-15 sati :ponedeljak-petak, od 8-13 sati subota.(a ustvari sam radio od 7-16h i 7-15h subotom) cl.9 godisnji odmor zaposlenika odredjuje se u trajanju odredjenom cl.39 i cl.40 pravilnika o radu,te dopuna pravilnika. Za vrijeme koristenja odmora radniku ce se isplatit naknada place kao da radi.Raspored koristenja godisnjeg odmora utvrdjuje poslodavac. cl.10 svaka stranka moze redovito otkazati ovaj ugovor. evo tako pise u ugovoru a otkaz sam dao 22.12.2010 ne napismeno vec dosao kod direktora 23.12.2010 i objavio njemu direktno vijest na sto mi je rekao dobro, napravit cu obracun i odjavu svega... evo danas je 29.12 navodno su danas tek rijesili sve sto se tice papirologije sve osim obracuna.. a sto se tice krsenja sve je evo dopisano (neuručivanje obračuna plaća,neplačanje prekovremenog,godišnji odmor,neplaćanje naknade plaće za rad na državni praznik....)
  4. dao sam otkaz zato sto to zavlacenje sa placama traje vec dvije godine.. konstantno mi je kasnio bar 2mj,krpao sam se sa akontacijama na ruke tj prezivljavao,kako neznam ni sam cudim se sam sebi jer kraj sveg toga imam zenu i malo dijete.. sad kad sam nasao bolji posao konacno sam mogao dati otkaz.lijepo sam se prvo najavio sefu 22.12 odradio taj dan i sutra dan otisao do direktora i objavio mu vijest o mom otkazu.. on je na to rekao dobro obracun i odjavu ce rijesit.. nije mi spomenuo otkazni rok.. a godisnji imam u cijelosti nekoristen..a sto se tice alata ma to sam duzio no problem je sto su mi neke stvari jednostavno nestale no i ja posto ga duzim moram i vratit ok posudio sam lovu i vec sutra kupujem novi i razduzujem vrijednost je nekih 200-300kn..nisam ni pomislio zadrzat ista od alata jer mi ne treba nista od njih.. evo zvali su iz firme nakon sto sam im rekao da cu im poslat zzp ukoliko mi danas ne rijese papire i obracun..i rekli mi kako su papiri tj odjava napravljena ali obracun moram cekat jer direktora nema a bit ce sutra ako dode direktor,na to ga ja pitam a ako ga nema ni sutra, kazu oni onda cu morat cekat dok nebude novaca.. svasta kao firma od stotinjak ljudi nema novaca a sto se tice drzavnih praznika kaze direktor kad meni drzava plati praznike onda cu i ja vama.. jel moguce da mu drzava nije platila drzavne praznike ni za 2009??
  5. ovako radi se o d.. firmi.. dao sam otkaz 22.12.2010. i na vrijeme sam obavijestio sefa o otkazu... nije mi isplatio placu za 10., 11. mjesec isplacuje mi dio place na racun a dio na ruke jer mi u ugovoru pise da radim 7 sati a zapravo radim 9 sati od pon-pet a subotom 8 sati.. zovem ga da mi da radnu knjizicu i da napravi obracun, te da isplati place,ali on se ne odaziva.. imam alata koji jos nisam razduzio jer mi jedan dio fali, ali ne mogu kupiti to sto nedostaje jer mi ne daje placu.. i da nije mi platio godišnji za 2010. godinu i nije platio ni jedan drzavni praznik. da li se placaju drzavni praznici?? 3.1.2011. bi trebao poceti raditi u drugoj firmi, nemam dokemnte koji mi trebaju jer me zavlaci.. molim vas za savijet sta da radim.. unaprijed hvala
  6. imam jedno pitanje pa ako mi itko moze pomoci bila bi jako zahvalna.. apsolvent sam i trebam roditi za koji tjedan pa me zanima da li studenti imaju pravo na porodiljnu naknadu, koliko dugo i koliko ona iznosi?? da li na to utjece sto zivim na podrucju posebne drzavne skrbi??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija