Jump to content

mark5

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mark5 objavio

  1. Molio bih Vas pomoć, prijatelj bi digao kredit i meni dao novac a ja bih vraćao kredit , pa me zanima kakav bi mi mogli sastaviti ugovor, da on bude osiguran od mojeg eventualnog ne vraćanja istog . Ja sam njemu prije par godina bio jamac za kredit te mi je to sad , kad sam ja htio dizati kredit, srušilo kreditnu sposobnost te onda on diže kredit,za mene, koji bih ja vraćao. Hvala na odgovorima.
  2. U svezi potvrde o nekažnjavanju ::: Potvrda o nekažnjavanju se vadi na sudu nadležnom za mjesto stanovanja pa ako se ne vodi neki postupak pred tim sudom protiv Tebe ili se nije ni vodio, znači potvrda je u redu i to je to.
  3. Poštovani, molio bih Vas za pravnu pomoć u vezi mojeg slučaja. Po smrti mog oca nekretnina se podjelila na moju majku i nas troje djece , ali na Izvadku iz zemljišne knjige u gruntovnici u polju "B" - Vlasnički list, kao suvlasnici vode se još četiri osobe pored nas četvero, zato jer se na istom zemljišno-knjižnom ulošku nalazi ukupno pet katastarskih čestica od kojih dvije pripadaju nama, pa me interesira na koji bi se način vlasnički list mogao "očistiti" da ostanemo samo nas četvero na njemu, nešto mi je rečeno da postoji nešto kao "Dragovoljna darovna dioba " , budući da smo svi u suvlašništvu nečega , što u stvari nije stvarno stanje na terenu, ali neznam na koji način to provesti i kome se obratiti, te da li te stvari može riješiti javni bilježnik ili je potrebno angažirati odvjetnika. Trenutno su još sve osobe koje su u suvlašništvu žive pa me interesira koji bi bio najbolji način za rješavanje mog problema, jer htio bih čisto stanje na vlasničkom listu zbog vjerojatnosti dizanja hipotekarnog kredita.
  4. Pozdrav! Posudio bih od prijatelja novac i za garanciju povrata sastavio bih darovnicu kojom mu darujem automobil i istu ovjerio kod javnog bilježnika. Zanima me da li javni bilježnici o darovnicama obavještavaju poreznu upravu, jer prijavu na por. upravu ne bi radio jer ta darovnica je samo za slučaj ako se nešto nepredviđeno dogodi, jer po povratku duga tu bih darovnicu poništio (uništio). Molim brzi odgovor. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija