Jump to content

Kibidabi

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Kibidabi objavio

  1. ...vidim da se slažeš sa brojkom od 500.000...ja ne... ... ...svim braniteljima sljedi ukidanje dopunskog osiguranja... ... Otkud ti da se slazem? Ovo je sluzbena brojka, slagao se ja ili ne. Da preformulima... KOJE branitelje od tih 500000 pozivas na jedinstvo? Branitelj sam, a nisam imao dopunsko... jesam li i ja u "svim" braniteljima?
  2. Nitko nikoga ne ističe,ali prema svim moralnim istinitim i pravednim načelima jednakosti i pravde BEZ HRVATSKIH RATNIKA-BRANITELJA NE BI NITI BILO OVE DRŽAVE...pa ne bi imali o čemu raspravljati.... Radnici su priča za sebe(slična nama) i imaju našu podršku samo što su oni organizirani kroz sindikate(koji su zabranjeni u HV ) u čiju uspješnost i umječe pregovaranja se ne bih želio upuštati... Mislis kao sto su branitelji organizirani kroz braniteljske udruge?
  3. Heh... tocno sam znao kako ce se reagirati... jos me optuzite da rusim "dignitet Domovinskog rata"... ne reagiraju li tako celnici vajnih braniteljskih udruga. Postovani levras... ne kazem JA da je bilo po zakonu. Zakon je bio TAKAV. Pravedan ili nepravedan ali je bio takav. . Osobno... gade mi se takvi zakoni, politicari, bilo lijevi ili desni... Covjeka cijenim da li je dobar ili los... Kazes da si takvu demagogiju slusao puno godina... moje misljenje je da ce je biti sve vise i vise... htjeli mi to ili ne...
  4. Zasto bi trebalo pozivati branitelje na jedinstvo? Koliko vidim galama se digla zbog rezanja "povlastenih" mirovina? Pa nije 500 000 branitelja u "povlastenoj" mirovini. Navod "kriminalci u uniformi" se odnosi na one koji su radili kriminalne radnje u uniformi. Nisi cuo za odlaske u "oslobodjena sela"? Oni koji su zadnji dolazili na ta podrucja su kasnije prodavali prekidace iscupane iz zidova, je*i ja nije ostalo nista vrijednije. Sa TAKVIMA ne zelim biti u nikakvom odnosu. Ako netko misli nesto imputirati u smislu "sijanja razdora", "jugonostalgije", "komunjarstva"... ostavite se toga... odrasli smo ljudi...
  5. Postovani secerko, nalazim se u istoj situaciji kao i vi. Za takav odnos prema radnicima nisu krivi branitelji. Kriv je sustav kojeg smo sami odabrali, bolje receno krivi su oni koji su glasali za tu opciju, pa bili to branitelji, dijaspora, lijevi, desni, umirovljenici, tko god. Motiv za moj prvi post je taj da ne zelim da se (ponovo) manipulira braniteljima kao onima cija su prava ugrozena samo zato sto su branitelji. To jednostavno NIJE istina. Ugrozena je velika vecina hrvatskog naroda, zasto onda isticati branitelje? Ne smatram se nista vecim braniteljem nego sto je bio onaj radnik koji je radio pod granatama. Mnogima je uniforma i zastava posluzila za kriminal. JA ne zelim s takvima imati posla.
  6. Sva privatizacija, prodaje banaka i ostalog su napravljene po zakonu. Nema sankcija za "neuspjesnost" u poslovanju. Kakva onda tu odgovornost postoji? Politicka? Vecina sudionika je i danas aktivna bilo u politici, bilo u "biznisu"... ne vidim da je itko od njih odgovarao... Sutnja... obicno znaci odobravanje... osim ako se ne suti i "skrguce zubima"... na to ste mislili? Ovo mi je prva objava pod ovim nickom, ali ne smatram to relevantnim za raspravu. Slazem se ako se pomaze bolesnim, ali pitam se kako je moguce da su se tu nasli i oni "bolesni" zbog kojih su obiljezeni kao "lazni" i svi oni pravi?
  7. Svi ovi "proglasi" "zveckanje oruzjem" "ugrozenost"... su se pojavili kad se pronio glas o "rezanju povlastenih mirovina". Nije li licemjerno da se sada spominju i mutne privatizacije, i prodaje banaka, i rasprodaja obiteljskog srebra, koje se daaavno prije dogodilo. Zasto SADA treba rusiti vladu (izlaskom na ulice?), zasto SADA netko treba odgovarati za pljacku? Zato sto se snizavaju mirovine? Snizavale su se mirovine i ostalim grupacijama, da li je netko od sadasnjih galamdzija dizao glas? Jesu li "braniteljski forumi" dizali glas kada se povecavao broj branitelja? Ili su zdusno pomagali "bolesnim" braniteljima baratajuci siframa bolesti, njihovim objasnjenjima, raznoraznim "uputama"? Podrska seljacima? Radnicima? Studentima? NE... sve je dobro dok se ne dira MOJA mirovina. Nije mi jasno, zasto bi mirovine branitelja bile svetinja? Ako je kriza, kriza je za SVE, pa tako i za branitelje, i ne vidim razlog za OVOLIKU pobunu. Tim prije sto od branitelja (koliko ih ima u mirovini? nesto vise od 60 000?) veci dio prima mirovine koje NECE biti srezane, zato sto su vec sramotno male. O cemu se onda ovdje radi? Ponovno se netko skriva iza pojma "BRANITELJ", ponovno se osniva udruga. Gospodo galamdzije... svaka cast onima kojima ce se NEPRAVEDNO oduzeti bilo koje pravo, ali NITKO nema pravo galamom i zveckanjem oruzja govoriti u ime SVIH branitelja! NISU svi branitelji ugrozeni. Ima onih koji odavno zive na rubu egzistencije i za koje se nitko nije bunio, ni bivse a ni bilo koja buduca udruga. Vlast je takva kakvu je izabrao narod, i treba je postivati, ne samo onda kad dijeli sakom i kapom. Mislio sam da ce reagirati moderatori ovog portala, ovdje bi ljudi trebali dobiti pravne savjete, a ne da se ovo pretvori u podforum kojekakvih "braniteljskih foruma".
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija