Jump to content

prikraj

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zanima me ,može li snaha onemogućavati telefonski razgovor,majke sa sinom.Jednom je već intervenirala služba socijalne skrbi i jedno vrijeme je to funkcionirala,ali nakon nekog vremena se to ne omogućava . Onemogućava se i telefonski kontakt sa bratom.Majka je u obiteljskom domu i prema usmenom dogovoru bratova supruga je davala određeni iznos za majku.Sada je i to prestalo.Što je činiti.Brat je imao moždani udar ,ostao bez dijela pokretne i nepkretne imovine od koje je dio nepokretne imovine predan njegovom sinu na staranje.Molim odgovor.
  2. Majka je ostavila dvojici sinova nekretninu.Jedan od sinova brine o majci a drugi zbog bolesti to nije u stanju.U međuvremenu je imovina tog sina prenešena na njegovog sina,a on kao niti njegova majka(supruga moga bolesnog brata)ne pomaže na bilo koji način mojoj i bratovoj majci.Što više odriče i bilo kakov kontakt,a bratov sin koji je dobio dio nekretnine izjavljuje da od bake nije ništa dobio.Majka je u domu za starije osobe i nakon što plati smještaj ne preostaje joj niti kuna za ostale potrebe,koje su povećane jer je na makrobiotićkoj prehrani.Koje su mogućnosti da se i obitelj moga bolesnog brata na neki (financijski)način skrbi o mojoj majci,koja uskoro navršava 95 godina.Moji izdaci su u vidu višekratnog preseljenja zbog neadekvatnih uvjeta,nabava posebne hrane,posjete i ifinancijska potpora.Pozdrav
  3. Etažirana obiteljska kuća sa dva vlasnika ,na kojoj bi jedan suvlasnik htio uređivati fasadu.Da li je potrebna suglasnost i drugog vlasnika,koji ne želi ulagati u uređenje fasade.Koji koraci se mogu poduzeti ako jedan suvlasnik bez obavijesti i dozvole drugoga pristupi uređenju cijele fasade.Kuća je kamena i koristi se isključivo kao vikendica.
  4. Poštovani,nečak mi je prešavši ograđeni prostor(vrt) ušau u vrt i otključao vrata na prostoriji gdje držim alat.Prostoriju je ostavio nezaključanu(prema vlastitom priznanju).Ostavio je neke stvari koje i ne pripadaju meni osobno.Da li je nešto otuđio nisam još utvrdio,jer živim daleko od mjesta gdje se to dogodilo.Koje mjere mogu poduzeti u vezi zaštite nepovredivosti imovine.?Zahvaljujem na odgovoru.
  5. Poštovani, Kuća koju je mome bratu i meni darovala majka,etažirana je i prizemlje je pripalo meni a kat bratu.U kuć i nadalje živi majka,a nama služi kao kuća za odmor. Odvojenje struje sam platio ja i majka a brat nije želio. Priključak vode je zajednički a brat i njegov sin kažu da nemaju novca za platiti odvojenje.U međuvremenu je brat doživio moždani udar i svu brigu prepustio supruzi i sinu i njegovoj nevjenčanoj supruzi,koja uveliko koristi kat za ljetovanje sa svojom familijom(majka,tetka,sin). Deložirali su majku sa prvog kata,gdje je spavala i kat preuredili te sada majka nema pristup kat i živi u prizemlju.. Brat nije nikada plačao režije a majka je zadnje tri godine plačala sve režije za prizemlje i za kat. Od ovog mjeseca ja sam preuzeo plačanje režija za prizemlje. Ostalao je sporno plačanje vode.Bratova obitelj koristi kat 2-3 mjeseca godišnje,ništa ne plačaju i dovode razne ljude koje ne prijavljuju,a koji se koriste i zajedničkim dvorištem. Molim savjet,što učiniti u pogledu plačanja vode.? Mogu li im uskratiti korištenje vode ako ju ne plačaju,a odovojenje ne žele.?. Za potrebe Wc-a postoji cisterna za vodu(čatrnja) Može li majka darovano vratiti u svoje vlasništvo.?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija