Jump to content

Kaputic

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. već sam postavila ovo pitanje ali očito na krivoj temi... prije tri godine smo kupili kuću i bili oslobođeni plaćanja poreza.kuću namjeravamo prodati i rečeno mi je da ću naknadno platiti porez, jer nije istekao rok od 5 godina. zanima me kada to naknadno, kad kuću prodam i porezna uprava dobije kupoprodajni ugovor po kome će vidjet da je nekretnina prodana prije roka ili moram taj porez platiti prije nego nekretninu uopće prodam? hvala na pomoći...
  2. prije tri godine smo kupili kuću i bili oslobođeni plaćanja poreza.platili smo samo porez na okućnicu.kuću sad namjeravamo prodati.kako nije prošlo 5 godina, rečeno mi je da ću morat naknadno platit porez. kada se taj porez plaća? kad napravim s kupcem kupoprodajni ugovor i porezna uprava vidi da sam ja kuću prodala prije isteka roka ili moram taj porez platiti prije prodaje?
  3. molimo savjet, šta bi značilo da je RH min.zdrav. i soc.skrbi protiv protustranke koje su pokojne, odnosno njihovih nasljednika rješio brisanje zabilježbe tražbine(na teret nasljednika).
  4. poslodavac mi ne želi dati poslovno uvjetovan otkaz. ja sam u biti sama tražila otkaz. znači do 5.12.2010.sam još u toj firmi(bolovanje) i radni odnos mi završava taj dan.znači sporazumni otkaz. sada bih se pokušala snaći da negdje odradim na ugovor, na određeno, ali ne znam koliko mi taj ugovor mora tajati, da bi po isteku tog ugovora imala pravo na naknadu s biroa? da li bi bio dovoljan jedan ugovor na 3 mjeseca ili kako? u biti pitanje je ovo: 7 sam godina radila u firmi i sama dala otkaz. sad bih radila negdje na ugovor da steknem pravo na naknadu s biroa ali ne znam koliko taj ugovor mora trajati? jedan ugovor na tri mjeseca ili 3 ugovora po mjesec? ne znam šta oni na HZZZ-u traže! hvala djurdja na trudu!
  5. očito sam krivo formulirala pitanje, pa ste se vi u odgovoru bazirali na prvi dio mog pitanja(nemogući uvjeti rada). u biti uvjeti nisu nemogući,to je rad u jednom trgovačkom lancu, koji je za mene fizički prenaporan,znači uvjeti su za mene nemogući. mene je u biti interesiralo samo koliko moram biti prijavljena negdje na određeno da ostvarim pravo na naknadu.kad mi taj ugovor istekne ostvaruje se pravo na naknadu.ne vidim zašto bi to bilo muljanje, ja ću redovito bit negdje prijavljena, samo me zanimalo koliko vremenski moram bit.
  6. molim savjet, zaposlena sam 7 godina u firmi i nakon isteka bolovanja odlučila sam dati otkaz zbog nemogućih uvjeta rada. zanima me koliko bih morala bit kod nekog drugog poslodavca zaposlena na ugovor(ovdje sam za stalno) da bih ostvarila pravo na naknadu s HZZ-a. da li smijem imati prekid ili se moram odmah zaposliti, tj. naći nekoga tko me želi prijaviti da bih kasnije ostvarila naknadu. hvala!
  7. Kaputic

    ruševina

    do moje kuće nalazi se ruševina u očajnom stanju. pred točno godinu dana građ.inspektor je došao na uviđaj te nakon nekih 15-ak dana donio rješenje o rušenju, koje je poslao vlasnicima(ima ih više).oni su svi uložili žalbu na rješenje, i od onda se ništa ne događa. telefonski su mi rekli da se postupak može ubrzati pisanjem požurnice, to sam i napravila prije nekih mjesec dana. koliko traju takvi postupci i da li mogu očekivati pozitivan ishod?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija