Jump to content

kelsen

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, zahvaljujem na pomoći, tj. stručnom mišljenju. No, kako sam nakon ugovora o kupoprodaji sklopio sa suprugom darovni ugovor za navedenu nekretninu, hoće li biti problema ako je aneks prvotnog ugovora noviji od mog kasnijeg darovnog?
  2. Ukratko - imam li osnova za žalbu u gruntovnici? Kupio sam stan od bračnog para koji su oboje bili u zaglavlju navedeni kao prodavatelji. Međutim, samo muž je bio knjižni vlasnik te mi je prijedlog za uknjižbu samo djelomično usvojen, na 1/2 udjela. Razlog je taj što nisam dokazao da mu je i žena bila vlasnica??? To mi nema logike, jer iako ona nije bila vlasnica jasno je očitovanje volje vlasnika da prenese cjelokupni udio.
  3. Pozdrav, zanima me pravno reguliranje slijedeće situacije: Osoba A i B su u braku te su vlasnici stana. Imaju dvoje djece C i D. Žele regulirati naslijeđivanje na način da djetetu C ostave 2/3 stana, a djetetu D da pripadne 1/3. Također žele izbjeći bilo kakve moguće sporove između djece tako što bi dijete C isplatilo protuvrijednost 1/3 stana djetetu D te time postalo vlasnikom cjelokupnog stana. Kako se spomenuta situacija najpovoljnije i pravno najjače regulira sa stajališta djeteta C, te da li je bolje spomenuti pravni posao obaviti kod bilježnika, odvjetnika tj. koji način je "najjači". Kako regulirati spomenutu isplatu 1/3 vrijednosti? Kako se uglavljuje ta vrijednost - prema procjeni vještaka? Ako da, kako se bira vještak nakon smrti, te koji je uobičajeni rok za takvu isplatu. Procjenjuju li vještaci u praksi realne cijene? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija