Jump to content

LJILJANAC

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ma samo da pojasnim! Naime, baka i otac su dijelili kuću i imanje nakon djedove smrti po pola. Dakle očev dio se je dijelio nakon njegove smrti na tri jednaka dijela, odnosno na brata, majku i mene. Za sve vrijeme zajedničkog života moji roditelji nisu ulagali u kuću ništa, do prošle godine kada je majka uredila kuću za sebe i brata. Zbog toga mene zanima da li ona ima pravo naslijeđivanja po baki, jer smatram da sam u tom slučaju ja oštećen, jer bi brat i majka bili većinski vlasnici čestice na kojoj se nalazi i kuća u kojoj živim sa svojom obitelji, a koju sam sam uređivao i ulagao svoj novac, što moja majka osporava i tvrdi da je sve njezino i bratovo.
  2. Hvala za odgovor, a ima li tko odgovor na drugo pitanje vezano uz prenamijenu dvorišne zgrade i koliko bi to koštalo, onako otprilike?! Da li mogu napraviti novi priključak struje i vode na dvorišnu zgradu (u slučaju da ne mogu napraviti prenamijenu objekta)?
  3. Poštovani, moja situacija je poprilično komplicirana, ali ću se potruditi da vam što jasnije objasnim problem. Naime, nakon očeve smrti na ostavini se je utvrdilo da očeva majka (koja živi sa nama)ima pola kuće i okućnice gdje svi živimo, a druga se polovina (koja je bila očeva) dijeli na moju majku, brata i mene svakom po 1/6. Zanima me na koga će se dijeliti bakina polovina nakon njene smrti? Da li moja majka ima pravo na neki dio po baki-svekrvi? Slijedeće pitanje je: u dvorištu je ucrtana kuća(u kojoj živi brat, mama i baka) i dvorišne zgrade od kojih sam jednu preuredio za svoju obitelj, ali se vodi kao dvorišna zgrada. zanima me da li bi se moja kuća mogla prenamijeniti u stambeni objekat s obzirom da je sve u istom dvorištu i na istom kućnom broju? Naime, nemam niti svoj priključak struje, niti vode već sve koristimo zajednički preko njihove kuće i plaćamo po pola.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija