Jump to content

tundum

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radim kod poslodavca koji mi nije uplatio doprinose zadnje 4 godine i zadnje 3 plaće nije još uplatio niti ima neke naznake da će se iste u skoro vrijeme isplatiti . član sam sindikata i imam ugovor o stalnom radnom odnosu. Koje su moje pravne mogućnosti i kako da iste ostvarim u svrsi isplate njihovih dugovanja prema meni?
  2. Poštovani ! Obračan vam se sa molbom da mi pomognete naći rješenje za moj problem . Iman ugostiteljski obrt i vlasnik sam caffe bara . prilikom otvaranja istog ishođenjem dozvola za minimalne tehnićke uvjete morao sam postaviti limitator buke koji mi je podešen na 65 decibela . pošto je to jačina muzike koja je toliko mala da se nemože čuti na terasi caffe bara dali postoji nekakva zakonska mogučnost da ja smijem pojačati muziku u svom caffe baru da se čuje na terasi i kako da to napravim . Unaprijed se zahvaljujem
  3. imam otvoren obrt za iznajmljivanje bicikala, ležaljki, mopeda i trgovinu na malo u specijaliziranim prostorima . imam namjeru proširiti obrt na uslužnu djelatnost čišćenja i održavanja interijera kuća, apartmana, ureda, ugostiteljskih objekata .zatim mislim otvoriti štand za palačinke pa me interesira što trebam od dokumenata imati da bi proširio obrtnicu za to. unaprijed hvala
  4. prije par dana sam bio izložen napadu od pretpostavljenog na poslu naime svojim radom sam iskopao padatak koji gospodinu nije išao u prilog i nakon obavijesti direktoru šta je u biti i moj posao ovaj je mene napao ispred svjedoka sa prijetnjom da če me ubiti da sam ja #OOPS# špijunsko da mi #OOPS# mater i oca i da nije u tome trenutku bio zaustavljen od direktora bio bi me fizički napao . ja sam izašao iz kancelarije i otišao . nakon par sati ja sam se počeo jako loše osiječati iman več dva dana nemir u sebi obratio sam se liječniku opče prakse koji me je poslao na psihijatrijski pregled . ja sam obavijestio policiju o događaju i sada čekam šta če se dogoditi trenutno sam na sedativima i na bolovanju jer me strah otič na radno mijesto . kako da se pravno zaštitim ?
  5. Radim u hotelima koji mi tri godine nisu uplatili socijalno i mirovinsko i godinu dana nije plaćen porez nikakav na dohotke zadnje dvije godine plača je neredovita imam ugovor o stalnom radnom odnosu i interesira me na koji način mogu naplatiti svoje plače koje mi nisu isplaćene već 4 mjeseca . Račun od firme je u blokadi od 1,1,2010 . Mislim tražiti potvrdu o neisplaćenim plaćama i krenuti u ovrhu ali kako ? Dali ču uspjeti naplatiti potraživanja ako je račun u blokadi od strane porezne uprave ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija