Jump to content

naivac1

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://legalis
  1. na odjelu za srb su poslali nalaz s tim da ču do komisije pribaviti nastavak dokumentacije o pogoršanju povrijede. Na komisiju sam donio ovjerenu ostalu dokumentaciju, koji su dotični odbacili jer nije odmah predana. šta da napravim da mi se i ostala dokumentacija prizna?
  2. kako saznati kad je dug nastao i kada?
  3. poštovani dana 06.08.2010. predao sam odjelu za skrb nalaz za povečanjem invalidnosti koljena, s tim da ču dostaviti dodatnu dokumentaciju. Poslje svih pretraga na odjelu za skrb ovjerili su mi dodatnu dokumentaciju koju sam trebao predati komisiji. 13.01.2011. mi je rečeno da se dodatna dokumentacija ne uzima u razmatranje, te su mi zahtjev za povečanje invalidnosti odbili. Šta da sad napravim?
  4. imao sam 1996. godine minus po tekučem računu. nikako nemogu saznati datum i vrijednost potraživanja. postoji li način da dođem do željenog datuma i potraživanja u to vrijeme. hvala Htio sam samo dodati da sve poslovnice znaju visinu mog duga, ali ni jedna nezna kad je nastao i koliki je bio.
  5. mogu li se u istoj godini naplačivati normalne i zatezne kamate?
  6. mogu li se u istoj godini naplačivati zatezne i redovne kamate
  7. postoji li konkretan način da dođe do privremene naplate lihvarskog ugovora.
  8. Moj problem je što sam u mirovini. Dali bi oni u tom slučaju da im pokažem dokumente da je stvar na sudu tako postupili, tj. obustavili isplatu do daljnjega?
  9. sklopio sam ugovor sa ŠKZ CH koji je lihvarski. tužio sam ih sudu, ali pošto oni brzo rade , dok mi riješe tužbu ja ču do tada isplatiti kredit. Postoji li način da se isplata odgodi do sudskog riješenja.
  10. dana 22.11.2006. sam sklopio ugovor o kreditu s ŠKZ "CH" uz koju sam dobio i otplatnu tablicu na kojoj je Efektivna kamatna stopa iznosila 34.05. 18.02.2006. dobijam otplatnu tablicu na kojoj je EKS 54.55. Po tom izračunu ja sam već otplatio glavnicu, a i zadržali su i polog od 22 000. na razne upite dobio sam odgovor da je ugovor lihvarski i da ga prekinem. uvjeti sadašnji kreditiranja kod ŠKZ su ti da je RKS 24, a mene nisu obavjestili, a na upit su mi odgovorili da se to ne odnosi na mene. pravnica im se obratila ali od njih nema odgovora pa čemo morati na sud. Zato me interesira POSTOJI LI MOGUČNOST PRIVREMENE ZABRANE NAPLATE. Jer kako naši sudovi rade ja ču do okončanja već biti starac.
  11. ako nije potrebno tražiti privremenu odgodu naplate lihvarskog kredita do okončanja suda kredit će biti naplačen u punom iznosu, šta dotle da radim?
  12. postoji li mogučnost privremene zabrane naplate lihvarskog ugovora, do okončanja suda.
  13. Imam li pravo prvootkupa stana na koji imam stanarsko pravo?
  14. u slučaju smrtiili promjene najmodavca ili kad najmodavacnapusti stan, prava i dužnosti najmoprimca iz ugovorao najmu stana prelazi nanjegovoga bračnog druga. Akobračnog druga nema, prava i obvezeiz ugovora o najmu PRELAZE NA NA DIJETE, pastorka ili najmoprinčeva usvojenika koji je naveden u ugovoru o najmu, ovisno o njihovom sporazumu
  15. živim s mamom u stanu za kog ona ima ugovor o najmu stana(sa zaštićenom najamninom)u kojem sam ja naveden ko osoba koja ima pravo s najmoprimcom koristiti stan. mama je u starom stanu živjela s majkom od 1936, pošto mi vlasnik nije dopustio pravo prvo otkupa, mama je dobila zamjenski stan u kojem i ja živim. pošto mi je mama sad bolesna, gazda mi se prijeti da kad mi mama umre da če me iseliti iz stana....ima li on pravo na to? jer sam dobio informaciju da mogu živjeti u zamjenskom stanu do svoje smrti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija