Jump to content

slooow

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo ukratko što piše: RJEŠENJE Prekršajni sud u Zagrebu...odlučujući o zahtjevu za zamjenu neplaćene novčane kazne zatvorom, dana 21.04.2011.g. riješio je i sad temeljem članka 152. stavka 5. točke 1. da se zamjenjuje novčana kazna zatvorskom... temeljem članka 152. stavka 5. točke 2. upućujem se na izdržavanje zatvorske kazne u Remetincu... rok od osam dana da se javim na sud radi upućivanja na izdržavanje zatvora obrazloženje Odlukom o prekršaju PUZ 7. PP od 11.01.2009.g. osuđenom XX izrečena je novčana kazna u iznosu od 500,00 kn zbog prekršaja članak 12. stavak 8. ZOSPC. Odluka o prekršaju postala je pravomoćna 20.01.2009., a izvršna 29.01.2009.... Prema članku 151. stavak 2. Prekršajnog zakona pravomoćna odluka izvršava se kad je uredno uručena osuđeniku i kad za njeno izvršenje ne postoje zakonske smetnje... Još jednom napominjem kako sam slao prigovor, ako odem na sud sa potvrdom od pošte o poslanom prigovoru pretpostavljam da više ništa time ne mogu postići pošto je odluka već donesena?? A što je sa zastarom?? Dali teče od pravomoćnosti odluke o prekršaju, tj. 20.01.2009. i traje 3 godine??
  2. Dakle situacija je slijedeća. Početkom 1. mjeseca 2009. dobio sam kaznu od 500kn. U zakonskom roku sam podnio prigovor nadležnome sudu. Vrijeme je prolazilo a poziv na ročište nisam dobivao. Jučer podigao u pošti plavu kuvertu kad ono iznenađenje, piše da se u roku 8 dana moram javiti na sud da me upute na izvršavanje kazne. E sad, očito je da sud nije zaprimio moj prigovor (a poslao sam ga, preporučeno) te poziv na sud nisam ni dobio pa je očito ispalo da priznajem prekršaj ali ga ne želim platiti??. Što mi je sad najpametnije činiti?? I kako je moguće da mi je uopće za 500kn dodijeljeno 3 dana zatvora kad na papiru jasno piše da je svaki započeti dan 300kn??
  3. Pozdrav. Imam mali problem sa zakonom i molim za Vašu pomoć. Naime radi se o tome da sam zaustavljen kako vozim po suprotnoj strani jednosmjerne ulice. To je inače ulica kroz koju sam redovito znao prije prolaziti i bila je dvosmjerna no prije 3 tjedna je stavljen znak za jedan smjer i ulica je obilježena kao jednosmjerna. Naravno ja to nisam znao i zato se i dogodilo ovo. Student sam bez primanja i nisam nikada kažnjavan i to ću naravno navesti u prigovoru no konkretno me zanima nešto drugo. Naime, policajac koji me zaustavio nije na sebi imao svijetleći prsluk, nije imao kapu na glavi i nije imao u ruci palicu STOP. Zanima me da li je to po propisima i da li to možda može biti nekakav dodatak u prigovoru? I kakve su mi šanse ako pišem prigovor jer 2000kn za ovakav kiks stvarno ne mogu platiti. I još nešto, piše da se vozačka oduzima na 3 mjeseca i da o tome odlučuje sud, da li ja gubim vozačku u svakom slučaju ili možda ako sud slučajno stane na moju stranu i ne platim kaznu vozačka ostaje kod mene?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija