Jump to content

augusta0608

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, Mi smo nakon dobivene ovrhe potražili savjet odvjetnika koji je rekao isto što i Vi, ali javna pravobraniteljica radi zajedno sa sutkinjom koja je potpisala ovrhu pa smo tu naišli na zid jer je ona tvrdila da to nije ništa sporno i da nije počinjeno nikakvo kazneno djelo od strane suda. Sve što se napisali " drži vodu", ali nas zanima samo kako što prije vratiti svoje novce, a ako pokrenemo sve što se Vi napisali to će trajati tko zna koliko još godina. Odvjetnik nam je rekao da nakon godinu dana pišemo požurnicu županijskom sudu, a mene zanima ima li to uopće smisla da plaćamo još i to bez nekog valjanom razloga?
  2. Pozdrav, Ukratko: prije 11 god. suprugu je otuđena putovnica na koju je otuđenik kupio u VIPu mobitel, napravio veliki račun koji je, naravno, došao na našu adresu. Policijskim zapisnikom, fotokopijom otuđenikove osobne, grafolizom i ostalim dokazima smo dokazali da nismo mi napravili dug i presuđeno je u našu korist. Prošle godine u 1. mjesecu dobili smo ovrhu za taj račun uvećan za 10 godina kamata, a donesen temeljem glavne presude(gdje nismo bili duži platiti račun) - što je u najmanju ruku nevjerovatno. Ponovno smo priložili iste dokaze i naravno opet dobili presudu u našu korist, ali je FINA novac u cijelosti već uzela, jer je sud donio odluku nakon 31 dana da ne moramo platiti - dakle promašeno za 1 dan! Pokrenuli smo protuovrhu, dobili je, no VIP je uložio žalbu na presudu koja još uvijek na županijskom sudu nije riješena. Moje pitanje je: da li vrijedi pisati požurnicu županijskom sudu sad nakon 1 god. i kolika je naknada za to?
  3. Pozdrav, Živim u stambenoj zgradi. Uslugu pričuve pruža nam gradsko-stambeno gospodarstvo. Nakon xy godina redovitog plaćanja njihovih usluga na upit da mi se zamijeni trula ograda balkona na 4. katu koja ugrožava život mene i mojih ukućana oni odgovaraju da nemam pravo na to i da ako zamijene ogradu meni morat će i drugima. Molim da me uputite na mjesto gdje mogu tražiti svoja prava i gdje mogu vidjeti šta ja mogu od njih tražiti, a što ne. Hvala !
  4. Ukratko, Prije 10 godina rješena ovrha u našu korist ponovno dolazi na naplatu i nakon što su nam skinuti novci sa računa ( bez obzira na rok žalbe ) Fina novce drži mjesec dana na zaštićenom računu i nakon tog roka šalje ovrhovoditelju na račun. S obzirom da je prošlo mjesec dana i da nažalost nismo mogli utjecati na sud da to riješi prije, novci su otišli dalje tj. naših novaca nema bez obzira što je ovrha rješena u našu korist po drugi put. Mene sad zanima: dali možemo vratiti novce bez tužbe i koji su sljedeći koraci. Hvala na svim sugestijama jer smo očajni!!!!!! Do ovrhe je došlo nakon što je suprugu otuđena putovnica i na njegovo ime otvoren račun u VIP-u, sa svim dokazima koje smo imali ovrha je odbačena prije 10 god. da bi sada ponovno bila pokrenuta i opet rješena u našu korist. Pomagajte!!!
  5. Pozdrav, zanima me dali je odvjetnički ured i sudac koji je potpisao ovrhu za koju je prije 10 godina donesena odluka ( znači završena ), prekšili zakon i ako jesu što nam je činiti? Hvala na odgovoru!
  6. Hvala još jedanput na informacijama, ali mislim da se mom susjedu bolje isplati platiti kaznu nego iznajmiti salu koja je predviđena za takve događaje tako da vjerujem da svojim blamiranjem u policiji neću postići ništa. Tako je u našoj lijepoj Hrvatskoj kad mnogim zakonima više štete onima koji su ih spremni poštovati nego onima koji to nisu. Ne preostaje mi ništa drugo nego kupiti čepiće za uši i nadati se da će se u susjedstvo doseliti neki veći "guzonja" od ovog pa će mu stati na kraj. Hvala
  7. Hvala na Vašem odgovoru, jedino me još zanima dali slučajno znate kolika je kazna za takav prekršaj. Hvala
  8. Pozdrav svima, naime već nekoliko puta u nazad mjesec dana susjed priređuje party-e na svom bazenu ne misleći pritom na susjede koji rade i subotom i nedjeljom, praznicima i svim danima života svog. Cijeli kvart se ori od pjesme, urlanja, vrištanja i tome sl. Na poziv policije ne događe se ništa već samo još glasnije revenje mladih pjevačkih nada, pa mene zanima kako tome stati na kraj i dali on možda ima dozvolu za takva događanja kad policija već nekoliko puta nije reagirala. Zahvaljujem na bilo kakvom savjetu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija