Jump to content

max001

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani!!! Supruga već duže vrijeme želi rastavu braka, na što ju ja odgovaram jer smatram da za to nema nikakve potrebe te nastojim sačuvati brak. Ona uvijek pronalazi razloge za nezadovoljstvo te je zapravo ona ta koja je nezadovoljna našim zajedničkim životom. Supruga ima određenih psihičkih problema, redovito se liječi i uzima terapiju. U našoj obitelji nikada nije bilo nasilja i sl. U braku imamo dvogodišnje djete. Zanima me što mogu učiniti ako ona odluči otići i odvesti djete bez moga pristanka? Znači, postoji li način da ju spriječim da odvede dijete iz zajedničkog doma, jer smatram da ja mogu kvalitetnije skrbiti o djetetu? Unaprijed hvala!
  2. Da, znao sam da to nije ugovor o radu, i ja i svi drugi djelatnici na ugovor o djelu, ali ostali smo raditi sve ove godine u dobroj vjeri da ćemo kad tad biti zaposleni, jer po riječima nadređenih nikada nije ni bilo upitno naše zaposlenje, samo se čekalo pravo vrijeme za to. No kako su godine prolazile, šefovi u ministarstvu su se mijenjali, jedni dolaze, drugi odlaze i dovode svoje ljude, u posljednje 3-4 godine zaposlilo se puno novih djelatnika na ugovor o radu, dok su nas uredno zaobišli.... Što se tiče uplaćivanja doprinosa, plaća je varirala od 2000,00 kn do 3400,00 kn, tako da bi to bio veliki izdatak sa tako malim primanjima, a bili smo zadovoljni i sa time, jer " bit ćemo primljeni za stalno". Naši uredi nisu u velikim gradovima, već u manjim sredinama u slavoniji, lici i dalmaciji, to je također jedan od razloga zašto netko ostaje raditi toliko dugo na ugovor o djelu jer alternative nema, jednostavno čovjek na -području posebne državne skrbi- nema gdje raditi da bi normalno živio.
  3. radim uredske poslove u jednom ministarstvu neprekidno nepunih 8 godina, od prvog dana pa sve do danas angažiran sam na ugovor o djelu. ( znači nemam radni staž, nemam putne troškove, plaću primam na žiro račun i sl. )obavljam iste poslove jednako kvalitetno i odgovorno kao kolege zaposleni na ugovor o radu na neodređeno vrijeme, imam mjesto rada, radno vrijeme i sva ostala obilježja ugovora o radu. u vidu recesije počela su otpuštanja djelatnika angažiranih na ugovor o djelu ( odnosno neproduživanje ugovora ), postoji opravdana sumnja da će uskoro doći i moj red. takvo postupanje sa djelatnicima smatram krajnje nekorektno, neljudski i sramotno jer nakon 8 godina rada poslodavac (država) ti okreće leđa, a u radnoj knjižici zbog njih nemaš radni staž, nemaš naknadu sa zavoda za zapošljavanje... ( gdje si bio, nigdje, što si radio, ništa ) Molim vas savjet, što učiniti, kako se izboriti za ugovor o radu???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija