Jump to content

Sunce81

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bog, mozete mi dati informaciju sta vrijedi vise u vezi zemlje, biti Vlasnik (u Gruntovnicu) ili biti Posjednik (u Katastaru)? Hvala unaprijed!
  2. Nema nitko neki savjet ili neku ideju?
  3. Postovani, nadam se da mi netko može pomoći. Moja majka i moj stric su po pola dio njivu od familije nasljedili (bili su vlasnike). Oboje su nedavno umrli i nasjednice je moja familija i familija od strica. Problem je da nas jedan covek tuzio, koji tu njivu vec 10 godina koristi. Vidio da tu nikoga nema i mislio je da ce to sve besplatno da dobije. On je uspio da se upise u zemljistoj knijgi. U sudu je potvrdio da je nasa familija (prodavace su isto umrli) njemu tu njivu usmeno prodala , bez kupoprodajni ugovor. Mi zivimo u Njemacku i mislimo da to nije istina jer je nitko od tome pricao i moja majka mi je rekla da njena familije nebi to radila. Njegove svjedoci su sasluseni bili u sudu i trebali su da potvrde usmenu prodaju, ali su se uplasili i nisu to rekli. Samo su rekli da misle da je to sve tako bilo i nisu bili prisuteni kod usmenu prodaju. Sad bi trebali termin dobiti da se sasluse tuzitelj i otuzeni ali mi je majka umrla. Sad cu da posalim smrtovnicu. Moze mi sad neko reci da li ce sud taj termin otkazati? Jel ima neko sa mene neki savjet sta sad da radim? Neznam koliko ta njiva vredi (mislimo izmedju 2500-7500 €, zato nismo jos uzeli odvjednika. Postoji li mogućnost da on može biti vlasnik kad vec stoji u zemjistoj knijgi? Sa familijom u hrvatskoj (od strica) smo se dogovorili da hoce mo tu njivu za nas. Postoji mogućnost da možemo kao vlasnike tom coveku reci da nesme vise tu njivu da koristi? Postoje li rokovi za to? On hoce nešto od nas, mozemo mi (tri osobe) od njemu traziti da nas isplati nase dane odmora (mi smo zaposleni, nas let i hotelski troškovi za koje smo trebali doći u Hrvatsku? I moze se za ove 10 godina korista njive traziti pristojba (novac)? Neki su mi rekli da se zato nista vise plati u Hrvatskoj, ali nisam sigurna. Kako moze neko dzabe njivu da koristi, kad nije njegova!?! Samo hocu da znam dali ima ovde neka mogucnost. Puno vam hvala unaprijed!
  4. Ta 3.osoba stoij u zemljistoj knijgi a moja pokojna majka i njen pokojni brat su bili vlasnike i ta 3. osoba misli da ce mo njemu to sve da poklonimo. Thela sam prvo da znam dali mi uvobste mozemo tamo to da naslijedimo prije nego sto odem kod odvjenika. Hvala za odgovor!
  5. Imam jedno pitanje, nemogu bas tako dobro hrvatksi ali nadam se da ce me netko razumjeti. Majka mi je umrla a bila je rodom hrvatica. Imala je srpsku drzavljanstvo zato sto se udala sa Srbina i tamo kucu imala a zivela je sa nama u Njemackoj. Ona i moj otac su imali neku parcelu na more (obadvoje su bili vlasnike) u Hrvatsku i nedavno je ona od njenog pokonji brata naslijedila pola dio od nijve i vinograda (pricamo od 5000 m2).Drugi dio je naslijedila kci od njenog pokonjog brata. Moj otac ima srpsku dravljanstvo, ja isto ali imam i njemacku i moja sestra samo njemacku i mi troje smo njene nasljednice. Moje pitanje je sada, dali mozemo mi sa srpskom i njemackom drzavljanstvo nasledijti u Hrvatskoj? Porblem je da oce neki 3. te njive u vinograda i mi nismo jos nitkome srmtovnicu pridali. Postoje li rokovi za to? Jel moramo da platimo porez na nasljedje? Sta moramo sad raditi? Hvala u naprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija