Jump to content

nikicam2

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dva suvlasnika građevinske parcele. Jedan ima 17/20, a drugi 3/20. Drugi suvlasnik koji ima 3/20 bi svoj dio odvojio u novu česticu (što odgovara obojici jer bi obojica postala samovlasnici na svojim česticama). Ta druga manja čestica bi eventualno kanije bila prenamijenjena u put za zemljište iza koje nema pristupni put. Veća parcela bi ostala sasvim dovoljan da zadovolji uvjete za građevinsku česticu, dok druga manja naravno ne bi. Da li je ovo moguće napraviti, i što je sve potrebno ?
  2. Hvala sad mi je donekle lakše Naime ne bih si želio na postojećoj čestici odrezati granu na kojoj sjedim, kad si odvojim dio za novu česticu. Udaljenost od međa/puta je daleko viša nego dovoljna, kao i koeficijen izgrađenosti. Najviše me mući jedna stavka, a ta da je propisana najmanja dubina čestice od 20m za prizemni i 25m za jednokatni objekt. Dubina moje čestice je 19,8m. Moje shvačanje je da se čl. 23. ("Odredbe o minimalnoj veličini građevne čestice iz stavke 1. ovog članka ne primjenjuju...") također odnosi i na propisanu minimalnu širinu-dubinu i sa tim povezanu dozvoljenu katnost u (propisanu u tablici u čl. 23). Odnosno propisana katnost u odnosu na navedene dimenzije po tom članku više ne igra ulogu ? Tj. moje shvaćanje je da se u tom slučaju primjenjuje dozvoljena maksimalna katnost propisana za stambene objekte opisan u čl. 41.. Jesam li u pravu ? Ostale kuće su navedenoj ulici su jednokatne ili dvokatne na istim ili manjim dimenzijama čestica.
  3. Imam građevinsku parcelu od 685m^2 od čijeg jednog dijela namjeravam odvoji jedan dio širine 5m cijelom njenom dubinom u svrhu puta do parcele iza. Moja parcela je jedina neizgrađena parcela u cijeloj ulici i sa svoje obje bočne strane ima izgrađene parcele. Ako sad ja između ubacim put odnosno novu česticu za put, da li će se i dalje vrijediti, odnosno na nju odnositi dolje navedeni članak prostornog plana ? Članak 9. U članku 23. dodaju se stavak 7., 8. i 9. koji glase: "Odredbe o minimalnoj veličini građevne čestice iz stavke 1. ovog članka ne primjenjuju se pri interpolacijama u izgrađenim dijelovima naselja pod uvjetom da su ispunjeni uvjeti o najvećem dopuštenom koeficijentu izgrađenosti građevne čestice i najmanjim udaljenostima građevine od javne prometne površine i susjedne međe. Pod interpolacijom se u smislu ove Odluke smatra izgradnja građevine na neizgrađenoj građevnoj čestici uz koju su s obje bočne strane već izgrađene građevine, uz koje se ona mora uklopiti, kako visinskim, tako i tlocrtnim gabaritima. Za interpolaciju uglovnih građevina u izgrađenim dijelovima naselja koeficijent izgrađenosti građevne čestice može biti i veći od navedenih u tablici iz stavke 1. ovog članka, ali ne veći od 0,60 za gradnju na samostojeći način, 0,70 za gradnju na poluugrađeni način, odnosno 0,80 za gradnju građevina u nizu."
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija