Jump to content

mama187

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ne razumijem vaš komentar ispijanja kavice. to se podrazumijeva da ja možda pijem kavu za vrijeme radnog vremena? ili nešto drugo možda? vidim da ste jako maliciozni, ne znam je li to samo slučaj sa mnom ili ste takvi i prema drugima, pa bi vas lijepo molila da se ubuduće suzdržite od komentara na moje objave ako je to ikako moguće. ionak ništa pametno niste rekli, o konkretnim savjetima da ne govorim. i da još odgovorim na vaše pitanje, ne posprdno, iako je vaš to aludirao na tako nešto - ne, nije mi palo na pamet ne doći na radno mjesto. jedino što pokušavam već nekoliko mjeseci pronaći kompromis na životnu situaciju u kojoj sam se našla. obratila sam se pravobraniteljici, imam neka prava u svakom slučaju, pa rješavam svoj problem. hvala svima na dobronamjernim savjetima.
  2. kak mislite zašto se podiže prijava protiv mene? jer nisam u mogućnosti raditi do ponoći. zato se podigla prijava protiv mene.
  3. drago mi je to za znati da zapravo nemrem ništa napraviti po tom pitanju. netko je pitao za ljudski dogovor - pa da postoji takva mogućnost, da li bi bila u situaciji da se podiže prijava protiv mene?
  4. upravo o tome i pricam - preraspodijeljeno radno vrijeme. u mom ugovoru o radu pise da obavljam te i te poslove punu satnicu u vremenu od 8 do 16 sati. zar onda nije radno vrijeme od 15 do 24 sata preraspodijeljeno radno vrijeme? nazalost se ne mogu obratiti sindikalnoj organizaciji jer mi je rukovoditelj ujedno i predsjednik sindikata. malo uzaludno, moram primjetiti
  5. i da - imam status samohranog roditelja. u tijeku je procedura oduzimanja roditeljske skrbi. nisam u braku i sama skrbim za dijete.
  6. sindikali povjerenik je moj šef koji me stavlja na poslove poslijepodne i tijekom noći. znači nemam nikakva prava kao samohrani roditelj da ne obavljam poslove tijekom poslijepodneva i noći?
  7. djetetov otac je nije vidio više od dvije godine. tak da je bespredmetno stavljati ga u ovaj kontekst. i ne razumijem kakve veze ime mogućnost čuvanja djeteta s mojim eventualnim zakonskim pravima, ako uopće i postoje? mene zanima imam li kakva prava i mogu li tražiti da me se ne stavlja na popodnevni i noćni rad 2 puta u tjednu jer sam samohrani roditelj? s tim da, ponavljam, svoj posao mogu uredno obavljati tijekom dana, u normalno radno vrijeme.
  8. Poštovani, obraćam vam se sa zamolbom da mi pomognete oko mog problema, koji će, vjerojatno, eskalirati na sudu. Odnosno moj nadležni šef predao je zahtjev za prijavom. o čemu se radi? zaposlena sam u državnom poduzeću na puno radno vrijeme, na neodređeno, samohrani roditelj 4-godišnje djevojčice. usprskos višemjesečnim usmenim/pismenim molbama poslodavac me najmanje 2 puta tjedno stavlja na poslove poslijepodne/noć od 15 do 00 sata. napominjem da svoj posao mogu obavljati i preko dana, bez ikakvog problema, u to predvidjenim terminima. u mom ugovoru o radu pise da me poslodavac placa za puno radno vrijeme, 40 sati tjedno, od 8 do 16 sati. nemam mogućnosti plaćati tetu čuvalicu 2 puta tjedno niti to ne namjeravam. imam li zakonsko pravo tražiti i na koji način da me se raspoređuje na poslove uredno tijekom dana? i imam li uopće ikakva prava kao samohrani roditelj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija