Jump to content

Upitnik2

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam na trudu, mislim da znam na temelju čega je stekla ovrhu. I mislim da ta istina nije daleko od svepopularnog dr. Šimića i ostalih manje popularnih (jer se za njih "ne zna"). Thanx!
  2. u međuvremenu iskopah i činjenicu da je uzdržavanje vrlo osobna stvar i time nenasljediva. ima li tu tko pametniji od mene da mi malo pojasni? meni cijela stvar nekako jako smrdi...
  3. Ovo će biti malo duže. Dakle priča ide da je čovjek imao brak. Razveo se. Inače ima gotovo 80 god. Sve je to dakle bilo jako davno. Oženio se drugi put. Tu počinju problemi. Odjednom se pojavljuje prva žena s nekakvim traženjima uzdržavanja jer ona nema sredstava za život i dobije uzdržavanje. Čovjeku cijelo vrijeme liježe administrativna zabrana na penziju. Ona dalje traži još, još više, i dobiva i još više. No došao je dan kad je umrla. Čovjek dobiva rješenje o prestanku obveze. Međutim, sada ga tuži kći iz prvog braka kao nasljednica svoje pok. majke i opet dobiva. I stiže ovrha čovjeku na penziju. A čovjek je moj očuh i ja s njime imam ugovor o doživotnom uzdržavanju. Nismo dobili nikakvo rješenje o ovrsi niti obavijest o novoj administrativnoj zabrani. Da li tu ... lud zbunjenoga ili što?? Ili je možda sve povezano s time što je zet pokojne, a muž sadašnje tužiteljice onog čovjeka, sudac jednog općinskog suda? Ja sam dijete rastavljenih roditelja, ali za mene je prestala obveza plaćanja neke siće od alimentacije davno i kad sam postala punoljetna moj otac više nije pitao za mene. Ovdje se radi o ljudima koji imaju po 50 godina i mrcvare starce i moju čitavu obitelj tražeći nešto što im po ne znam kojoj logici pripada. Zahvaljujem na svakom savjetu ili uputi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija