Jump to content

bespomocni

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav ljudi!! imam jedno kratko pitanje.. Poslano mi je rješenje sa suda 03.11.'10 na kućnu adresu, a na njemu piše da je doneseno 29.10.'10. U istome piše da je rok uplate 15 dana, pa me zanima dali se tih 15 dana računa od datuma donošenja presude ili od datuma dostave na kućnu adresu? Hvala!
  2. Jest. Određeno mi je ročište za 2 tjedna.. Jel se onda žalim sada na prijedlog ili žalbu pišem nakon saslušanja? Jer malo mi se čini previše 7000 kn.. koliko sam čitao na forumu, od 1-1.5 promila, je kazna do 5000 kn, a ja sam računao da će mi doći otprilike 3000 kn + ne izvađena vozačka..sve skupa: MAX 5000 kn, a ne 7000 kn.. pa me još zanima jeli moguće ikako spustiti visinu kazne? Hvala!
  3. Poštovani! Dobio sam optužni prijedlog u vezi vožnje u alkoholiziranom stanju, koji glasi: Dana 22.05.2010. u 05:00, a) upravljao autom IAKO NIJE STEKAO PRAVO NA SAMOSTALNO UPRAVLJANJE VOZILOM, budući da nema položen vozački ispit bilo koje kategorije.. e, sad. Ja imam položen vozački ispit B kategorije, ali nisam otišao na policiju predignuti vozačku dozvolu, nego samo imam potvrdu od ispitivača na vožnji da sam položio što sam i predočio policajcu. b) pod utjecajem alkohola 1.39/1.29 promila pa se predlaže: 1.žurni prekršajni postupak 2.da se izvrši uvid u kaznene evidencije 3.da se provedu dokazi..policijski zapisnik 4.da me se proglasi krivim i kazni sa 7000 kn ili zatvor 60 dana, te zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci. 5.troškovi postupka Zaposlen, prijavljen, prvi prekršaj u prometu Pa me zanima: 1. Jeli se odmah žalim na ovaj kao "prijedlog" ili žalbu ulažem nakon saslušanja? 2. Zašto je napisano da "IAKO NIJE STEKAO PRAVO NA SAMOSTALNO UPRAVLJANJE VOZILOM" kada sam uredno položio vozački ispit, a zbog više sile vozačku nisam izvadio? ..isitina, napravio sam glupost upravljajući vozilom bez adekvatnog dokumenta, ali rečeno mi je da stim papirom mogu voziti dok ne izvadim vozačku dozvolu. Unaprijed zahvaljujem!
  4. Poštovanje! Uhvaćen sam u vožnji u alkoholiziranom stanju, napuhao sam 1.30. Sada slučajno pogledam policijski zapisnik i gdje treba pisati glavni datum, piše 22.05, nadalje, nakon slijedećih par redaka 22.04, pa da sam konzumirao alkohol 22.04 u 2 i 30 i da sam obavio alkotest 22.04-ali prepravljeno u 5. Pa me zanima jeli mogu nešto iz pogrešno napisanih datuma izvući? Nekako da postupak bude nevažeći? Hvala lijepo!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija