Jump to content

barbana

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim Vas kakva su moja prava. Živjela sam od 1996 - 2015. godine sa muškarcem u izvanbračnoj zajednici. Igrom slučaja i on i ja imali smo stan na istoj adresi, tako da smo mogli biti u bilo kojem stanu. On je imao dva braka. Iz prvog braka ima kćerku sa kojom nije bilo u kontaktu. Na moje inzistiranje uvijek je odgovorio da to nije moja briga a ni ona se nije trudila da kontaktira sa ocem. No on je preminuo početkom godine. U smrtovnici sam navela sebe kao izvanbrčnu suprugu i kćerku. Koja nije došla na ispraćaj. No sigurno će doći na ostavinsku raspravu. Sad sam u problemima, dali imam bilo kakvo pravo na njegovu nekretninu ili nemam. I ako imam na koji način da dokažem da smo skoro devetnaest godina živjeli u izvan bračnoj zajednici. Hvala na pomoći, Barbana
  2. Poštovani, molim Vas što da napravim? Dobio sam rješenje od RH Ureda državne uprave -Službe za društvene djelatnosti zagrebačke županije rješenje o pravu na opskrbninu (kao nezaposlen hrvatski branitelj)u iznosu 13,48 kuna,da 13,48 kuna.U obrazloženju stoji "Iznos ospkrbnine određen je temeljem članka 91. st.3. Zakona kao razlika između osnovice za određivanje prava na opskrbninu u iznosu od 1.097,58 kn i prosječnog mjesečnog prihoda ostvareno u prethodnoj godini u iznosu od 1.084,10 kn. S tim da sam radio 1. mj. u 2010. i primio 4.609.20 kn, a 8.400,00 sam primio kao naknadu zavoda za zapošljavanje. Zanima me dal smiju ulaziti naknade u taj prosijek? Još mi traje žalbeni rok, pa Vas molim što da napišem u obrzloženju, i kome da se obratim i kako da dođem do nekih sredstava za život,jer sam nezaposlen,sam,na burzi. Unaprijed se zahvaljujem. Barbana
  3. Slažem se, ne treba mi objašnjavati situaciju u privredi jer i sama radim u istoj. Znam ima nas svakakvih i svatko zna najbolje što treba učiniti.U ovih 33,5 godina ukupnog staža od toga 19 +14,5 godina kod istog poslodavca (bez regresa,bez jubilarne, bez o,5% na godine staža,ispod prosjeka, na bolovanju sam bila jako malo, gdje sam savjesno i pedantno radila,sa 30 dana godišnjeg na 25 itd,itd. Zato nitko ne treba nikome to spočitavati i potsjećat na savjest. Jer mi mali ljudi nismo privredu doveli do ovog stanje a ja bi radije da sam ostala u radnom odnosu nego da završim na burzi na 1.350, kuna a tko zna dal ću se i moći opet zaposliti. Još jednom hvala na pomoći i lijep pozdrav.
  4. B.D.W.,da je poslodavac bio korektan, uopće nisam trebala dobiti poslovno uvjetovan otkaz.
  5. Hvala na savjetu a što se tiče savjesti,nije poslodavac baš bio korektan u svim segmentima. Pozdrav
  6. Poštovani, 12.3.2010. dobila sam odluku o poslovnom uvjetovanom otkazu i potpisala istu, sa pravima na: 1. 2 mjeseca i 2 tjedna otkaznog roka(od dana dostave otkaza) 2. godišnji 10 dana (5 dana od 2009 + 5 dana odnosno 2/12 2010). Odradila sam 2 mjeseca i 1 dan orkaznog roka,pa sam 14.5.otišla na bolovanje koje mi traje do 30.6.2010. Znači od 1. 7. trebam odraditi 9 dana otkaznog roka. Inersira me dal' se time mijenja: 1. moj status za godišnji (imala pravo na 1/12),odnosno dal imam pravo na cijeli godišnji za 2010. 2. dal trebam dobiti-tražiti rješenje za godišnji. ili ako ne, na koji način mogu ostvariti svoja prava. Pono hvala na savjetu i pomoći.
  7. Puno hvala na pomoći, barbana
  8. Poštovani, dobila sam poslovno uvjetovni otkaz s tim da sam po odluci dobila samo pet dana godišnjeg.Odnosno priznali su mi samo 2 mjeseca do datuma uručenja otkaz (12.3.)Budući trebam još odraditi otkazni rok i godišnji (tih 5 dana )time mi radni odnos prestaje 9.6. Molim Vas da mi odgovorite dal' imam pravo na obračun godišnjeg i za preostala 3 mjeseca. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija