Jump to content

andreo

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U ime prijatelja postavljam pitanje..problem je slijedeci: prodao sam auto, regan je bio i tablice sam covjeku ostavio, kupoprodajni imam sve imam, znaci na njemu je samo da prijavi auto na sebe i plati porez....on to iz nekog meni nepoznatog razloga nije napravio tako da mi je prvo dosla kazna za parkiranje nedugo nakon prodaje (sto sam rjesio lako sa Zagrebparkingom, samo sam im pokazao kupoprodajni) i jos si mislim nije stigo prenijet auto na sebe da bi mi sad dosla kazna jer nisam odjavio auto, rega istekla prije 5 mjeseci, normalno zvao sam MUP oni kazu da im nije dovoljan samo kupoprodajni jer je to po starom zakonu a da po novom ja to moram rjesit s kupcem (njihovim rjecima trebao sam donijet tablice da odjavim regan auto????) koji mi se normalno ne javlja...e sad mi nije jasna ta kontradiktornost zakona, auto sam prodao al se vodi kao moj, znaci vodeci se njihovom logikom ja bi njega recimo mogao prijavit da mi je ukrao auto iako oboje imamo kupoprodajne??? Mene zanima kako sad to mogu pravno rjesit..
  2. Napisao sam prigovor, ali i dalje nisam siguran gdje trebam poslati prigovor. Jel mi moze netko reci da li saljem prigovor na prekrsajni sud ili u policijsku postaju koja je izdala prekrsajni nalog? Unaprijed hvala
  3. mozda ce se nekom ciniti glupo, ali ja to radim tako da im uplatim na tu uplatnicu koju mi daju.. 14kn ili kolko je vec sat parkiranja i nikad nisam dobio nista natrag, kao opomenu ili slicno.. jos nekoliko ljudi znam koji rade istu stvar i nikad nista.. ako nisi uopce platio parking, onda ovo ne prolazi definitivno..
  4. Prije par dana me zaustavila policija u naselju, 73km/h izmjereno -10km/h tolerancije, kazna 500kn. Medjutim,primjetio sam nekoliko nepravilnosti, pa me zanima da li imam osnovano pravo na prigovor i na koje pravilnike se trebam pozvati da bi mi uvazili zalbu? 1. U obveznom prekrsajnom nalogu pise koji clanak i stavak sam prekrsio i po kojem clanku i stavku sam kaznjen ali ne i po kojem zakonu. Dakle taj podatak nije ispunjen. Prazno. 2. U zapisniku o izmjerenoj brzini kretanja vozila je naveden uredjaj za mjerenje brzine "traffipatrol", ali ne i njegov tip ili proizvodjac, niti serijski broj. 3. Isto tako sam primjetio da je osoba koja je ispunjavala zapisnike, potpisala oba zapisnika - isti potpis (stariji policajac), a ta osoba nije mjerila brzinu. Brzinu je mjerio mladi policajac koji je ocito tek zavrsio skolu, i vjerojatno i nema uvjerenje o osposobljenosti. Isto tako taj mladi policajac koji je mjerio brzinu i koji me zaustavio nije imao nikakvu kapu. Nisam siguran da li mora imati i taj dio odore kada vrsi ove policijske poslove. Unaprijed hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija