Jump to content

Tara8

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas za pomoc oko sljedeceg pitanja: Trudna sam i zelim otvoriti komplikacije (čuvanje trudnoće)nakon godisnjeg odmora. Da li sa poslodavcem trebam potpisati produljenje ugovora na određeno prije otvaranja komplikacija(ugovor mi istiće mi za cca 2 mjeseca), budući da se na čuvanje trudnoće vjerojatno gleda kao na privremenu nesposobnost za rad, pa pretpostavljam da se ne može produživati ugovor ako nisi sposoban za rad i na koliko najduže mi firma može produžiti ugovor na određeno odjedanput (da li može npr. na 18 mjeseci)? I da li se mogu zaposliti u udruzi ako mi firma ne produži ugovor ili to mora biti baš poduzeće? Puno hvala unaprijed!
  2. Hvala puno na odgovoru spomenula sam je otkaz jer je to vrlo vjerojatna opcija - u rujnu mi istjeće ugovor na određeno i poslodavac me je obavijestio da ga vjerojatno neće moći produžiti zbog smanjenog opsega posla. zato razmišljam o opciji otvaranja čuvanja trudnoće odmah nakon što zatrudnim (na čemu ionako već radimo i nadamo se tome)i pitam da li sam u nekom pogledu zaštićena od otkaza ako zatrudnim a nisam za stalno; poslodavcu će ionako biti svejedno jer hzzo plaća i mirovanje i rodiljni dopust. zanima me što može biti razlog za otvaranje mirovanja - da li je dovoljno što imam više od 30 godina? i molim vas da mi objasnite koji prosjek plaće mi se uzima za otvaranje redovnog rodiljnog a nakon čuvanja trudnoće, jer su nam smanjili plaće ovaj mjesec. Puno hvala!!!
  3. Imam nekoliko pitanja vezano uz porodiljni... Zanima me po kojoj osnovici (plaće) se računa naknada za mirovanje za vrijeme trudnoće i što sve ulazi u komplikacije za vrijeme trudnoće, odnosno na temelju čega mogu otvoriti bolovanje i kada? Da li trudničko bolovanje ide na teret poslodavca ili hzzo-a? Nakon što mi prođe bolovanje i otvorim porodiljni 45-28 dana prije trudnoće, koji prosjek plaće će mi se gledati; 6 mjeseci prije otvaranja bolovanja ili 6 mjeseci prije otvaranja porodiljnog dopusta? Trenutno sam zaposlena na određeno pa me zanima da li sam ikako zaštićena u smislu da mi poslodavac ne može dati otkaz ako zatrudnim, kao što je slučaj kod rada na neodređeno? Puno hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija