Jump to content

marin88

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, molio bih pomoć oko kupnje nekretnine, Naime, našao sam stan koji namjeravam kupiti. Po vlasnickom listu nema nikakvog tereta i kao vlasnici su upisani dva brata i sestra. Sada bi trebali potpisati predugovor i ono sto nije jasno je na koji način i kome ide isplata kapare. Kako će najvjerojatnije jedan od braće imati punomoć za prodaju, da li cijeli iznos kapare dajem njemu ili ? Također, kako to poslje regulirati u kupoprodajnom ugovoru ? hvala puno !
  2. Pozdrav, ima li netko kakav savijet molim? Hvala unaprijed
  3. Za sada, odnosi sa tom su osobom ok, ali nesigurnost da se sa vremenom ipak moze dsiti da se ta osoba kao i nas odnos promijeni postoji i stoga trazim mogucnost da se osiguram. Mozda smo se krivo razumjeli. Zabilježba ne bi išla jednostrano. Dakle, ovo bi bila ovjera ugovora koji bi se dobrovoljno potpisao sa moje i sa strane korisnika kredita kojem sam suduznik da se hipoteka moze aktivirati ako dodje do slucaja da se kredit prestane placati i banka aktivira suduznika za placanje kredita. Hvala na odgovoru
  4. Poštovani, sudužnik sam jednoj osobi za kredit za kupnju nekretnine. Da li je moguće nekim ugovorom ovjerenim kod javnog bilježnika odrediti da na tu nekretninu koja je sada "čista" stoji zabilježba u moju korist koja se može (i ne mora) aktivirati ako dođe do slučaja da banka iz nekog razloga aktivira sudužnika za naplatu kredita tj da mogu pokrenuti prodaju nekretnine u svrhu nadoknade štete prouzročene u prije navedenom slučaju? Hvala na odgovorima
  5. Pozdrav svima ! Molio bih par savjeta vezano za kupnju nekretnine od bracnog para. Kuca se nalazi na gradjevinskoj parceli sa upisanim vlasnistvom 1/1 na zenu, te manje poljoprivredno zemljiste sa istim vlasnickim statusom. Obije nekretnine je bracni par stekao u braku, pa bi se(koliko sam upucen) eventualnom podjelom nekretnina dijelila 50-50%. Zbog problema koje ne bih navodio (mislim da nisu bitni) htio bih gotovinom isplatiti (odvojeno) jednog i drugog bracnog para. Pitanje je, kako otkupiti vlasnistvo od muza, ako on nije upisan u nikakve dokumente kao vlasnik (iako po bracnom zakonu njemu pripada polovina) te to sročiti u ugovor. Nadam se da sam dao dovoljno podataka za odgovor i zahvaljujem na odgovorima.
  6. Pozdrav svima ! Molio bih malu pomoć i savjetovanje. Dakle , nakon napornog dana , misli su odlutale, noga je malo jače stisnula gas i mislim da me je snimio radar. Kažem mislim , jer kada sam ga uočio, pogledao sam na kazaljku brzinomjera i pokazivala je na 100 km/h a ograničenje je 80 km/h, Znam da uobičajeno postave uređaj da snima iznad onih 10% i nitko me nije zaustavljao nakon toga. Uglavnom, zanima me : 1)u kojem obliku dolazi kazna (čista uplatnica ili nekakav poziv na sud) 2) kako auto nije moj već curin zanima me da li ona može kaznu prebacit na mene 3) nisam kažnjavan unazad par godina a čuo sam da ima mogućnost dobivanja opomene ako se napravi prekršaj do 1000 kn a da se pri tome nema nikakva zabilježba unatrag godinu dana. Da li to vrijedi i u ovom slučaju i da li će to biti problem prebaciti na mene jer auto nije na moje ime ? bonus pitanje više radi informacije 4) na stranicama HAKA nije naznačeno za taj dan da će se vršiti kontrola brzine. Negdje sam čuo da je policija obavezna u glasilu naznačiti gdje će se vršiti kontrola brzine. Da li je moguće po toj osnovi tražit razlog za prigovor ? Nije da sam neki manijak koji brzo vozi (sama činjenica da nisam imao nikakav prekršaj unatrag ... 5 g), a financijska situacija nije blistava pa bih molio za nekakav savijet da ušparam par-sto kuna. Unaprijed hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija