Jump to content

visokinapon

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru.Na to sam se i odnosio.Blizina kamere i oznaka naseljenog mjesta(koja je ujedno i ograničava brzinu na 50 km/h)su vrlo blizu,zasigurno manje od 100 metara.Po vama vrijedi li pokušati s tim argumentom na sudu.Ako se to uvaži,tada bi prekoračenje (uz uračunatu sigurnosnu razliku)bilo 17 km/h što onda bitno mijenja kategoriju prekršaja? hvala najljepša!
  2. Pozdrav Molim cijenjene forumaše za savjet .Naime jučer 14.02.2023 mi je poštom dostavljen obavezni prekršajni nalog zbog prekoračenja brzine dana 23.05.2022 u 05.25 u jutro u naseljenom mjestu "gdje je prometnim znakom dopuštena brzinaod 50km/h"a gdje sam upravljao teretnim kombi vozilom brzinom od 87 km/h (97 umanjeno za 10 km/h)Naime,na tom dijelu ceste su od listopada 2022 promijenjeni znakovi ograničenja brzine(sa 70km/h na 50km/h u smijeru u kojem sam se kretao i sa 60 km/h na 50 km/h u suprotnom smijeru.U vrijeme počinjenja prekršaja su ograničenja bila 70 odnosno 50 km/h.U policijskoj postaji mi je rečeno da je brzina u naselju ograničena na 50 kmh svugdje u Hr.Ono što me zbunjuje je da je znak ograničenja od 60 km/h postavljen 500 metara NAKON oznake naseljenog mjesta.U smijeru u kojem sam se kretao zadnje ograničenje brzine bilo je 70 km/h a sama kamera (cordon m 2) postavljena je na stup ulične rasvjete 80ak metara nakon oznake naseljenog mjesta.Ima li smisla žaliti se na primijenjeni članak zakona ili pisati prigovor,ništa ne poricati i nadati se milosti.Kazna od MUP-a je 398€ i 30 dana zabrane upravljanja "B"kategorijom Hvala na pomoći!
  3. Zahvaljujem! može li još jedno pojašnjenje? Što je sa tjednima u kojima je državni praznik?Dali se praznik pribrojava odrađenim satima? Hvala najljepša !
  4. Pozdrav svima ! Molio bih nekoga da mi pomogne oko izračuna prekovremenih sati u periodu 3,4,5 i 6 mjesec.U ta četiri mjeseca,zakjučno sa 30.06. imati ću odrađeno 848 sati: ožujak:245 travanj:206 svibanj:207 lipanj:190(najmanje). Kako moj poslodavac obračunava sate nemam uvida jer platnu listu nisam dobio već godinu dana. Koliko bi tu bilo prekovremenih sati? Plaća mi je fiksna 4750 kuna netto a prekovremene on jednostavno ne plaća.Ne radi se o preraspodjeli radnog vremena. Zahvaljujem na pomoći!
  5. Težine same ozljede nisam ni bio svjestan jer sam jš nakon tog iskrcavanja robe dolazio na posao tjedan dana šepajući na lijevu nogu,misleći da se radi o prolaznoj boli a zapravo je uzrok bio zdrobljeni disk koji je pritiskao(i još uvijek pritišće) ishijadični živac.Dakle,težina ozljede nije se manifestirala odmah nego tek nakon tjedan dana kada sam završio u bolnici.Nije li poslodavac bio dužan prijaviti to kao ozljedu na radu?Naravno da njemu to nije bilo u interesu jer bi tada na površinu izašle sve nepravilnosti u njegovoj firmi.Budući da sam se zaposlio kod njega dva mjeseca ranije,nisam se ni raspitivao imam li kakva prava po tom pitanju jer nisam htio ostati bez posla.Tada sam radio na određeno i da sam bilo što propitivao vjerovatno bih ostao bez posla.Kako ga spriječiti da ovako mrcvari radnike?Samovoljno je smanjio plaće bez promjene ugovora,platne liste nismo vidjeli već godinu dana,zahtijeva da smo na raspolaganju gotovo 24 sta na dan i stalno maše kjižicama.Kako tome stati na kraj?????
  6. Poštovani ! Radim u jednoj privatnoj firmi,djelatnost trgovina,u veleprodajnom skladištu. Prije 2 god. cca.nakon iskrcavanja kontejnera robe iz uvoza završio sam u bolnici 9 dana i nakon toga još 2 mjeseca na bolovanju,dijagnoza: hernija diska.Do toga je došlo zbog potpuno neadekvatnog skladišnog prostora u koji robu unosimo i slažemo ručno na police 3 m visine jer je zbog skučenosti prostora i prenatrpanosti nemoguća uporaba viličara.Skladište vjerovatno ne zadovoljava ni elementarne uvjete budući da nema ni sanitarni čvor ni tekuću vodu a o tehničkim uvjetima da i ne govorim.Za prvi mjesec bolovanja dobio sam plaću umanjenu 40-ak posto.Kako je poslodavac zbog velike količine robe u dolasku iznajmio nešto veće skladište,u isto moramo preseliti svu postojeću robu i spremiti onu u dolasku.To znači 10-ak dana rada po 12 i više sati a prekovremeni se naravno ne plaćaju.(Od 15 ožujka do danas odradio sam oko 150 prekovremenih,ne radi se o preraspodjeli radnog vremena).Moje pitanje je dali je poslodavac bio dužan prijaviti moju ozljedu na radu i ako je, jesam li imao pravo na odštetu budući da mi je ostavila trajne posljedice.Je li s obzirom da su prošle dvije godine došlo do zastare za eventualna potraživanja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija