Jump to content

novosel

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno vam hvala na pomoci, sumnja mi je 100 posto rijesena, mene je bilo strah samo za obiteljsku grobnicu, neznam kako ali obadvoje roditelja nisu morali imati jamce niti priloziti imovinu dok su dizali kredite, ali oko toga bi se bas mogla raspitati da nebi opteretili ljude koji nisu krivi ni duzni. Znaci kad me pitaju za ostavinsku ja samo kazem da ne zelim da se pokrene (jer i to je dodatni trosak??) i da se odricem nasljedstva!!!??? STVARNO PUNO VAM HVALAAAA!!!
  2. Postovani molila bi vas za pomoc, bila sam kod nekoliko odvjetnika, svi od mene prave budalu, nekoliko njih mi je reklo da je nemoguce i a od kojih sam platila nitko mi ne kaze da li cu biti upisana u gruntovnicu i kako... Bit cu kratka: Moji roditelji su u moje ime(nisu vise zivi) kupili kucu od gospodina koji nije vlasnik u gruntovnici i zivi iznad tog kupljenog stana, nego samo u katastru. U ugovoru nije naveden zemljknjizni ulozak nego samo katastarska cestica. Na gruntovnici je upisan susjed koji je pokojan i njegovi su nasljednici voljni pomoci. Poslala sam prijedlog za naknadno pronadenu imovinu, s prilozenim rjesenjem o nasljedivanju od te obitelji (odvjetnik mi je napisao i dosad sam potrosila 300eura) i cekam odgovor. Nakon ostavinske daljnje bi bilo da mi ta obitelj napise tabularnu izjavu, i tako bi barem imala nesto vazece. Problem je sta je taj gospodin sto je to prodao vec dosta star i s njim se uopce nemoze razgovarati, jer da smo ljudi to bi skupa pokrenuli, onda etazirali i onda bi to bilo to. Ali on se s time ne slaze i ne zeli cuti nista. Sta mi je ciniti nakon tabularne izjave ako nemogu nista mijeriti, kako cu onda biti upisana u gruntovnicu?? Jeli mozda bolje rijesenje tuziti tog gospodina? Molim vas pomozite mi ocajna sam... Hvala vam unaprijed!!
  3. Postovani ja bi vas molila za pomoc: Prije 5 godina mi je umro otac i njegovom smrcu mama je prihvatila sve dugove jer je od nasljedstva imala samo pravo na pokapanje u obiteljskoj grobnici, sada je ona preminula i ima njegovih i svojih dugova i kredita kao nasljedstvo. Mene sada zanima dali je meni najbolje i ne pokrenuti ostavinsku, i kako se to radi: dali se daje izjava na sudu da pokojna nije imala nista nego samo dugove? i hoce li banke onda preuzeti tu grobnicu, jer ipak mi je u njoj sva familija, prabake i bake i roditelji ili samo ja onda gubim pravo na pokapanje a grobnica i dalje ostaje kako je na ime moje majke ako uredno placam komunalcu. Molim vas za pomoc u velikoj sam nedoumici.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija