Jump to content

sanjaf

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. poštovani, moj muž radi u firmi, gdje mu od listopada 2010. god, nije isplačena plača. Da bi bila precizna za božić je dobio 1000kn i to je sve. Zanima me tko može i kako pokrenuti stečaj firme, jer gazda to ne želi, nema za isplate plača,a nas tjera da smi damo otkaz,jer nam ga on ne želi dati. Damo li sami otkaz gubimo sva prava. Ako damo izvanredni otkaz nikad nećemo dobiti tih 8 plača, zato bi trebalo pokrenuti stečaj...e pa kako' hvala
  2. sanjaf

    oporuka

    dokaza imam i previše, pa mamu sam i dovela k sebi tu je upisala kod obiteljskog liječnika, svaku noć dolazila bi naša hitna itd... samo ja sam smatrala da je briga o roditeljima ono što je naša dužnost kao djece a nisam razmišljala o ugovorima.Samo me muči kako je on mogao osporiti oporuku? Da bi ja raskinula njegov ugovor sud bi trajao možda 2 godine (po riječima odvjetnika) pa za to stvarno nemam snage.
  3. hvala, i sami znamo da je slučaj težak, pismeni dokazi nisu nažalost garancija uspjehu i riješavanju pravde
  4. sanjaf

    oporuka

    nakon majčine smrti,a u svom stanu sam se dvije godine brinula o njoj,na ostavinskoj raspravi doznala sam da je sa bratom potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju i dala mu stan a meni je ostavila staru kučicu.Brat nezadovoljan oporukom osporio je to i dobio i nužni dio u kučici i cijeli stan. Pa me zanima kako se oporuka može osporiti a ugovor ne?
  5. moj muž je dobio otkaz kao skladištar zbog navodno nedokazanog manjka od 11 milijuna kuna. Još troje ljudi je tako prošlo zajedno sa direktoricom koja je usput "poludjela" sa dva stana u zagrebu i jednim u Zadru. Krivica nije dokazana, nitko odgovarao nije a moj muž iako ima dokaze o svom poslovanju u skladištu nije imao šansu za obranu. Spor je preuzeo sindikalni odvjetnik jer za drugog nememo novaca, već 6 mjeseci ne radi i ne prima naknadu pa me zanima kako se izboriti za pravo na rad i posao? Firma je Tehnika d.d i mislim da će se teško izboriti za istinu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija