Jump to content

bettyboo

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me zakon prema gradnji malih objekata na vrtu. Povrsina zemljista je 250 kvadrata. Imam zamisao podici nesto od petnaestak kvadrata, spremiste za alat i vrtni namjestaj sa krovom da sakupljam vodu. Na moje pitanje lokalna opcina odmahne rukom i kaze "ma, gradi, samo pazi da nije saka u oko, neka bude u lokalnom stilu". I lokalni me majstor uvjerava da je sve ok i da postoje vec temelji za nesto (vrt je bio u obraslom stanju zadnjih 60 godina). No, kakvo je realno stanje i mogucnosti? Hvala unaprijed.
  2. Otac (64, samac) je nedavno pretrpio moždani udar i nepokretan je. Nakon rehabilitacije liječnici prognoziraju potrebu za smještajem sa 24 satnom njegom. Otac nema nekretnina, imovine niti osiguranu penziju (ispod 10 god. radnog staža). Majka sam dvoje male djece (2 i nerođeno) i živim u kući koja glasi na mene. Prihoda vlastitih nemam. Financijski nisam u mogućnosti brinuti se za oca i kontaktirala sam Centar za Socijalnu Skrb kojima sam i priložila potvrdu o visini svojim primanja (kojih nemam). Nisam na burzi. Jedino sam dijete. Otac nije živio samnom od moje 4. godine i nije me uzdržavao. Zanima me kakve su moje zakonske obveze te kakva je situacija sa kućom koja glasi na mene, budući da je ista ustvari kupljena novcem mojeg izvanbračnog druga (strani državljanin), a napisana na mene radi jednostavnosti kupovine - da li država može sjesti na nekretninu budući da glasi na mene? Hvala
  3. Postovanje, Zivim u malom gradicu i Istri koji je najzivlji ljeti. Kafic preko puta je u funkciji i pun, sa radnim vremenom do 2 sata u noci. Nepotrebno je napomeniti da se radno vrijeme cesto ne postuje, buka sa terasa i nered od pijanih gostiju pri odlasku su stalan prizor, stanari se bune, pozovu policiju ali kafic i dalje radi tim tempom. Imam nekoliko pitanja: 1.Koji je Zakon o javnom redu i miru na koji se mogu pozvati da kod lokalne opcinske vlasti ulozim prituzbu na rad ovog kafica? 2. Kojemu to kaficu biva uopce dodjeljeno radno vrijeme do 2 u noci vikendom, a do 12 pod tjednom? Unaprijed zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija