Jump to content

anabela2

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://da
  1. Imam informaciju da v.d. direktor kojem istiće mandat za par dana, te će biti objavljen javni oglas na isto radno mjesto, u ovom kratkom vremenskom roku nema pravo izdavati bilo kakva rješenja o premještaju radnika na druge poslove ili eventualni otkaz. Ima li ko kakvu informaciju o istom.
  2. Hvala Vam lijepo na trudu i savjetima.Propisi i zakoni su slični ,ali svaka država ima svoje propise i zakone.
  3. da pojasnim: bodovanje zaposlenika u razrednoj nastavi se vrši svake godine,što podrazumjeva: broj godina staža, sprema, porodične prilike, zdravstveno stanje,napredovanje u struci itd. iz razloga što su zaposlenici prekobrojni, a učenika svake godine sve manje. Na taj način se odlučuje o tehnološkom višku ko ima najmanji broj bodova, bez obzira što je u stalnom radnom odnosu je tehnološki višak ako nema razreda od minimum 18 učenika. A plaća za VSS je ista stim što pojedini u svom radu mogu napredovati u struci na osnovu svake dvije godine,vrši se ocjenjivanje rada. Te na osnovu toga dobija se zvanje mentor, stručni savjetnik itd. i tu je veća plaća.
  4. poštovani! U radnom sam odnosu na neodređeno vrijeme 14 god.u o.školi. Nastali su određeni problemi zbog nekoliko frustriranih roditelja koji žele moju smjenu. Zbog neprofesionalnosti mog direktora digla se velika prašina na moju štetu bez razloga. Direktor vrši mobing na meni želeći mi oduzet to odjeljenje iako je većina roditelja da nastavim dalje, a manjina ucjenjuje većinu i to direktor odobrava.Želi mi dati za moje radno iskustvo neodgovarajuće poslove što ne prihvatam. Traži od mene pismenu izjavu da sama odlučim koje radno mjesto da izaberem kao što sam navela ne odgovara mi ni jedno, te imala bi manju plaću. Ako ne mogu voditi postojeće odjeljenje tražim da mi se da drugo, što direktor ne želi.Savjetuje mi da prihvatim samo narednu školsku godinu jedno od po meni neodgovarajućih radnih mjesta, a slijedeće obećava da će mi dati drugo odjeljenje, što smatram da igra prljavu igru. Napominjem da imam visoke bodove iz razloa što je svake godine sve manje djece a nastavnici prekobrojni i u tom slučaju ako ne prihvatim ponudu koju mi nudi odnosno da sama dam izjavu,ili će me on rasporediti gdje on želi,uporno tvrdi da ako ja neprihvatim to što mi nudi, neko od mlađih kolega koji imaju manji broj bodova od mene će ostati bez posla.Molim Vaše stručno mišljenje i savjet. Puno hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija