Jump to content

-Tina-

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo, sad ću možda ispast i glupa ali, povratnikom se ne smatra netko ko je već bio u PRITVORU ali je kasnije oslobođen svih optužbi, čak je i tužio državu i dobio odštetu? Jer ako ne, onda nije povratnik. Hvala puno na odgovoru. Znam da sam mogla jednostavno čekat mjesec dana i vidjet gdje će ga smjestit, ali, nervoza i nestrpljenje radi svoje... I samo još jedno pitanje, koliko najviše zadržavaju u Remetincu na tim "testovima" prije nego smjeste zatvorenika u neki od zatvora? I hoće li moći kontaktirati iz Remetinca osobe koje mu nisu obitelj (nevjenčani suprug mi je, iz navike sam u uvodnom postu napisala "muž"), pa makar i 5 minuta tjedno? Naime, još mi se nije uspio javiti.
  2. Nije povratnik. Znači nema osnova da ga smjeste u Rijeku ili u neki od drugih zatvorenih zatvora? Nedaj bože lepoglava ili neki slični? Ovo 6 ili 12 mjeseci se odnosi na slobodne vikende ako sam dobro shvatila? Zar se ne razlikuje dozvoljeni slobodni vikendi s obzirom na tip zatvora, a ne na vrijeme odslužene kazne kad se radi o poluotvorenim i otvorenim zatvorima, za kazne do dvije godine?
  3. I samo da preduhitrim neke komentare tipa da postoje već ovakve teme. Pročitala sam jednu sličnu koju pobija iskustvo jednog prijatelja koji je radi istog kaznenog dijela (samo što je osuđen na 10 mjeseci) odmah nakon izlaska iz remetinca smješten u Turopolje od kuda je već sljedeći vikend mogao ić doma i tako do kraja. Nema veza, nema mita i sličnih stvari, nema dodvoravanja stražarima i slično što se navodilo kao bitno. Znam jer se radi o dobrom prijatelju i već bi dobila takve informacije. I od tuda moja konfuzija vezano za to određivanje tipa zatvora
  4. Naime, muž mi je prošli tjedan otišao u Remetinac na početak odsluživanja kazne zatvore od 14 mjeseci radi optužbe o prodaji manje količine droge. Žalbe na presudu išle su čak i do vrhovnog suda, jer je cijela optužba temeljena samo na "rekla - kazala" sistemu, znači nikad ništa nije nađeno niti dokazano. Nebitno sad, moje pitanje je vezano za nešto drugo. Znam da se prvih otprilike mjesec dana vrše psihološka testiranja u Remetincu i nakon toga osobu smjeste u jedan od zatvora. Mene zanima, da li postoji mogućnost da ga smjeste u jedan od poluotovrenih ili otvorenih zatvora ili mu zatvoreni tip zatvora ne gine? On živi u Rijeci i pretpostavljamo da bi ga na temelju toga mogli smjestiti upravo ovdje, a to je onda zatovreni tip zatvora. Zapravo mu je čak i odvjetnik rekao da misli da bi ga ovdje mogli smjestit s obzirom na ono za što je osuđen i s obzirom da tu živi, a i da je gužva u Zagrebu po zatvorima. Da li je to istina? Ili bi ga mogli smjestit u jedan od otvorenih tipova negdje u Zagrebu ili Puli? I još jedno pitanje, da li bi u Rijeci ili bilo koje drugom zatvorenom tipu zatvora, pod uvjetom da se dobro vlada, mogao odmah pri početku odsluživanja kazne početi dobivati slobodne vikende? I o ćemu to još ovisi? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija