Jump to content

assylum

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Upravo sam to i napravio. I dobio sam sve dokumente, odnosno kopije, osim zadnjeg rješenja, temeljem kojeg je izvršen upis vlasništva. Na moju zamolbu da mi nađu i taj dokument (ispravu) i da mi je on najvažniji, ženska je slijegala ramenima, kao nemože to naći. Predložila mi je da dođem za dan, dva, dok još provjeri, i kad sam za par dana došao, opet isto. Tog dokumenta nema, ili ga ne žele pokazati. Mišljenja sam da tu sud nešto "muti", jer mi je odmah bilo sumnjivo zašto na vlasničkom listu nema opisa temeljem čega je izvršen upis vlasništva. Jeli ima načina da ih natjeram da mi daju ili dostave kopiju te isprave?
  2. Promjena je bila pred cca 7-8 godina. Tražio sam uvid, s ciljem da saznam temeljem čega je izvršen upis vlasništva, i odgovoreno mi je da ne znaju i da nemaju nikakvo rješenje (neka ženskica u sudu). Na vlasničkom listu također ne piše temeljem čega je proveden upis vlasništva. Da li da ih tražim pisanim putem? I također (moje osnovno pitanje) zar ne bi morao sud imati ispravu temeljem koje je izvršio upis vlasništva? Fala u svakom slučaju na pomoći.
  3. Da, upis vlasništva.. Prije je bio drugi vlasnik,i čisto me zanima temeljem čega je upis izvršen. Zašto bi netko to skrivao? a mislim da u vlasničkome listu i mora biti rješenje temeljem kojeg je upisano pravo vlasništva. Možda i sud nešto mulja (ono kad su nasljednici u Americi a poziv im se dostavi na oglasnu ploču).. pa da ne bih imao problema za godinu, dvije, pet...
  4. Pozdrav, Kako je moguće posjedovati ovjereni vlasnički list, ali bez rješenja temeljem kojeg je upis izvršen? Otišao sam više puta na sud i usmeno mi je rečeno da oni takvo rješenje nemaju. Kako mogu biti 100% siguran da su papiri čisti, jer mi miriše na neku prijevaru..
  5. najljepše hvala na odgovoru..
  6. marlino. Taj prijedlog pretpostavljam dostavljam sudu? ili? Onda će to potrajati opet cijelu vječnost. Ima li neki način sa privremenom mjerom Centra ZSS?
  7. Bivša supruga i ja imamo zajedničku malolj. kćer (13 i pol god.) Dijete je nakon rastave (pred cca 5 godina) povjereno majci na čuvanje i odgoj, s čime sam se u principu slagao kod CZSS ponajviše zbog dobi djeteta, a i s obzirom da je curica. Majka je višekratno i opetovano iznosila neistine djetetu o meni, manipulirala djetetom, uskraćivala viđanje i druženje, nikada pretjerano, ali dovoljno da pakosti. Iz tih sam razloga prekinuo bilokakav odnos sa bivšom suprugom, ne želeći ulaziti u debate, svađe i prepirke. Normalno, svoje obveze prema djetetu izvršavam, s djetetom imam dobar i iskren odnos. Odnos majke i kćeri se s vremenom pogoršao. Komunikacija im je slaba ili nikakva, najčešće završava svađom, a katkad i blagim fizičkim nasiljem majke nad djetetom. Povjerenje djeteta prema majci ne postoji. A dijete već par mjeseci traži na neki način pomoć od mene, izražava izričitu želju da se preseli živjeti kod mene. Bio sam na CZSS, oni su me uputili na odvjetnike. Odvjetnik me "na neki način" odgovara od tužbe, jer tvrdi da će u postupku bivša supruga zasigurno tražiti par vještačenja, što će potrajati godinama... Što mi je činiti, a da ne potraje postupak mjesecima, godinama, desetlječima...??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija