Jump to content

zvonka85

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam sigurna kud ova tema ide, al probat cu ovdje. Naime, imam li pravo prijaviti zastitara nekog kluba za nepotrebno fizicko nasilje? Do koje granice se opravdava njihovo nasilje? Smije li on mene osamariti? Pretpostavljam da posto nije bila nikakva vrsta samoobrane - da ne. Što činiti? Jednostavno na policijsku stanicu prijaviti? Ili? Hvala unaprijed.
  2. E, hvala, hvala ti puno! Bog s tobom
  3. Pozdrav! Ukratko: Bivši traži izmjenu sudske odluke susretima i druženju sa našom djevojčicom. Prijedlog glasi: dva dana u tjednu po tri sata i svaki drugi tjedan, a do sad je odluka glasila tri dana u tjednu po dva sata. Da ne duljim - ja nemam ništa protiv, dapače, to je bio i moj prijedlog s kojim se on složio i jedno vrijeme je tako funkcioniralo. Ali, to je bio usmeni dogovor, a on to sada želi pismeno. To i meni odgovara. Pozvana sam na sud i naravno opet u centar, ali mi se zaista neda opet mjesecima povlačiti po sudu, izostajati sa posla itd., pa sam nazvala sutkinju, objasnila joj situaciju i ona mi je odgovorila da je dovoljno da samo dostavim dopis da se slažem sa prijedlogom. Isto tako sam rjesila i sa socijalnom radnicom. E, sad! Nemam viška novaca da platim odvjetniku taj "sastavak", pa me zanima dal' mi netko može pomoći i objasnit kako to poslat? Samo napišem pismo i pošaljem ga na adresu suda? Mislim da neide tako.. Upomoć?
  4. Dragi Gringo! Upravo o tome pričam. Krenuo si sa očitavanjem bukvice, ne znajući cijelu priču. Da, ja jesam savjesni roditelj i da nazvala sam bivšeg i -nije da sam ga obavijestila, vec sam ga PITALA dali se on slaže sa tim da odem s bebom ovaj tjedan na more, na sto je on rekao - nema šanse, i da ja ako odem da će zvat policiju da sam otela dijete! Taj roditelj je zvao policiju i vise nego jednom, ne zbog tog nepravde prema njemu ili djetetu, već iz čistog inata, govorim o maltretiranju ovdje. Prvi put- dolazi po dijete, ja mu velim nek pričeka minutu da je premotam, na šta on poludi i zove policiju da dijete nije bilo spremno iste minute! Drugi put- beba je povraćala i bila u temperaturi, zovem ga da velim dali može doći sutra kad joj bude bolje, odgovor- policija na vrata: spominju nekakvo trovanje djeteta od strane mene, treći puta: vraća dijete doma nakon kontakta, ja nisam kod kuće, nego na poslu, drugi dan, socijalne radnice su dobile prijavu da ja zanemarujem dijete.. moram li nastaviti?? I tako vec vise od godine dana. Da živimo u nekoj zapadnoj zemlji tome mukotrpnom zlostavljanju (da tako kažem, jer druge riječi nemam) odavno bi bio kraj. Samo da spomenem da je bivši registrirani obiteljski nasilnik, jer je bilo i fizičkog nasilja, al neću sad o tome. Unatoč, svemu tome, dragi moj Gringo, JA sam bila ta koja je tražila da se sudski odredi kontakt s djetetom jer ju je sudskog rješenja došao posjetit možda jednom na mjesec! I to na moje pozive! Jer moje dijete IMA pravo na oca i ja to pravo zagovaram. Kakav je, takav je, ali otac joj je. Je žalosno što se nemožemo normalno dogovorit, ali kad je inat u pitanju, to je nemoguće. I to je ono što mene toliko frustrira! Kao što si ti sad zaključio da sam ja nesavjesni roditelj (po čemu??) kojeg treba kaznit, tako se postavljaju i oni koji bi trebali pomoći (CZSS)
  5. Latice, hvala na podrsci i ja tebi drzim fige Meni na CZSS nitko ništa ne govori. Informacije o svojim pravima, tj. pravima svojeg djeteta besplatno mogu dobiti samo na raznoraznim forumima, kao ovdje npr. Zahvaljujem na informaciji, btw Nazvala sam jutros socijalnu radnicu da je pitam što mi je činiti, pošto se u rješenju o kontaktima ne spominje što u slučaju praznika. Naime, dijete je imalo godinu dana kad je izdano to rješenje. Pošto je sad već prošlo dvije godine, uspjela sam dogovoriti sa bivsim da kontakti ipak budu malo češći, tj. da je može on vodit sebi kuci u drugi grad i da netreba to bit pod mojim nadzorom. Dakle, predstavila sam se socijalnoj radnici koja mi je odbrusila - dobro ja znam tko ste. Sjecam te se. Ti si ona koja branis svom djetetu oca. Sta je? Jesi nasla kojeg novog? Ja sam ostala paf! Moj bivsi je izjavio par puta da branim kontakt (stvarno neznam cemu) i mora da je to istina, a drugo pitanje ne zelim ni komentirati. Izignorirala sam to i nastavila sa svojim pitanjem, na što je preljubazna radnica rekla: dobro mozes ti ici na more s bebom, necemo ti mi nista, ali nemoj da se desi da otac zove svoje dijete na telefon, a da se ona ne javi! Svaki dan mu mora bit dostupna, u svakom trenutku. Jeli ti to jasno? Eto, toliko! Trazila sam zatim broj od druge socijalne radnice jer od ove osim bezobrazluka, nista. Javila se neka mlada cura, ona kaze da ona nezna bas previse, ona je nova. Ali da moze ona pozvat mog bivseg i mene u centar, pa da sjednemo i sve lijepo rjesimo ko ljudi. Da smo mogli rjesiti išta ko ljudi, nebi ni zavrsili na czss-u. Tako, da sam se uvjerila jos jednom u korisnost i profesionalnost czss-a. Ja cu na more otić sa svojom bebom, ocekujem mozda koji poziv od policije jer ce ih bivsi zvat da sam otela dijete (da, i to je vec bio napravio), ali ostatak vremena uzivat A, za ubuduce, necu ja nista vise trazit sudski jer nemam novaca, neka on trazi izmjenu. Naplacala sam se odvjetnika i previse kaj se toga tice
  6. Pozdrav! Ovdje na legalisu mi se cini kao neko pravilo da se popljuje majka ako ima prigovora sto se tice kontakata djeteta sa ocem. Ja nikad nisam branila kontakt, zaboga miloga, pa meni odgovara to. Da dijete poznaje i druzi se sa svojim ocem, a s druge strane imam vise vremena za sebe Ali, ono sto frustrira je cinjenica da, u vecini slucajeva, otac i nije toliko zainteresiran za dijete, koliko za pravljenje inata. U mom slucaju, ja dajem dijete ocu i van odredenih okvira, zasto ne, ali ako on vrati dijete kuci, a mene nema, on zove policiju, on zove socijalnu sluzbu.. Htjela sam otic na more s malenom, on kaze da nesmijem, da ce mi zvat policiju da ne postujem vrijeme njegovih kontakata. Ako ostavim dijete doma sa mojima, zvat ce socijalnu da zapostavljam dijete, a on ne zeli uzet dijete. I sta sad? On dolazi na sud, u centar, gdjegod i lije suze da mu ja branim vidjat dijete (ta priča valjda uvijek pali) i sad ti dokazi da to nije istina. I onda se na mene obruse i mene se kudi da to ne smijem?!? U jednu ruku to je zlostavljanje! On ima kontrolu, kao! Ajde molim te!
  7. Nisam sigurna što to znači Tužbu za alimentaciju sam digla prije više od godine dana, u rješenju piše da mi je dužan svaki mjesec plaćati određenu svotu, a sve zaostatke da mi je dužan platiti u roku od 15 dana pod prijetnjom ovrhe, kao i troškove mog odvjetnika. Od tog dana, on je platio svaki treći mjesec, a o zaostacima da ne pričam. On radi na crno, tako da je ovrha na plaću nemoguća, a sve što ima i kupuje stavlja na svoju majku. Dakle, ja mogu dići tužbu za pokretanje ovrhe nad npr. nekretninom njegove majke, ali ne za sve neplaćeno dosad, nego samo za buduća neplaćanja?
  8. Pozdrav! Zanima me dali netko ovdje zna dali se moze raditit ovrha nad nekretninom bake, pošto po članku 216. novog obiteljskog zakona - ako roditelj "nemoze" uzdrzavati dijete, to su duzni njegovi roditelji, tj. baka i djed? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija