Jump to content

Kiwi123

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, evo da se nadovežem na temu..u stalnom sam radnom odnosu na neodredjeno i imam sa strane obrt kao dodatnu djelatnost..postoji mogucnost da dobijem otkaz kao tehnološki višak, pa me zanima da li imam pravo na naknadu s burze unatoc obrtu..a i zanimalo bi me da li se taj obrt kao dodatna djelatnost automatski i gasi ako izgubim posao.. Hvala..
  2. Vandica, tek sad sam vidjela da si i ti nešto napisala..znaci ako sam dobro shvatila kolektivni ugovor- a tko određuje taj kolektivni ugovor..radim u privatnom poduzeću.. Hvala..
  3. Znači pravilnik o radu i zakon o radu su dve različite stvari? Sad moram kupiti i novi pravilnik o radu? Ispričavam se na ovakvim pitanjima ali ne znam i prvi put se susrećem i upoznajem s ovim stvarima. Hvala..
  4. Poštovani, da li jos uvijek ima dodatnih dana na godišnji odmor npr. na staž, samohrani roditelj, godine starosti i ostalo s obzirom na novi zakon o godišnjem odmoru 4. tjedna. Nigdje nema konkretnog odgovora na to pitanje a u novom zakonu o radu spominju samo 4. tjedna..što bi znacilo da netko ko ima 6. mjeseci staža ima jednak godišnji kao i netko od 30. godina radnog staža. Pa bila bih jako zahvalna da netko napise o cemu se radi ili da da link gdje je sve detaljno objasnjeno... Unaprijed hvala..
  5. Ako je dnevno radno vrijeme 6 sati, radi se i subotom tada je 7 sati, zanima me npr. kada su državni praznici ( tada se ne radi) ili kada traje godišnji odmor, kako se to prikazuje u evidenciju radnog vremena.. Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija