Jump to content

akoko

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. u teretovnici mi pise sljedece : Povodom osnivanja nove zemljišne knjige za K.O. Šibenik Na osnovu čl.37 Zakona o nacionalizaciji najamnih zgrada i građevinskog zemljišta uknjižuje se na zemljištu opisanom u listu A kao zemljišnoknjižno tijelo 1 pravo korištenja u korist vlasnika zgrade kao zemljišnoknjižno tijelo 2 dok na tom zemljištu postoji zgrada. Zgrada koja se nalazi na toj cestici stara je 100 godina. Na koji nacin izbrisati ovaj teret iz vlasnickog lista? Mogu li tuziti drzavu i po kojoj osnovi?
  2. Nedavno sam nasljedio jedan komad zemlje u ostavinskoj raspravi. Kad sam se išao upisati kao vlasnik odbili su me jer se netko drugi već upisao. Situacija je bila slijedeća: Moji pretci su podijelili parcelu na dva dijela od kojih sam jedan dio nasljedio ja, a drugi daljnja rodbina. Cijela cestica zemlje je ostala upisana pod jednim brojem i samo je druga strana rodbine bila upisana u vlasnicki list. Kako su oni sad prodali cijelu parcelu (misleci da je sve njihovo) ja ne mogu doci do svoje polovice. Kakvi su mi mogucnosti za doci do moje polovice parcele? Mogu li se tuziti s novim vlasnicima ili trebam traziti odstetu od rodjaka koji su parcelu prodali ili sam spusio sve??
  3. oštećena je navodno otišla na policiju prijaviti nezgodu. koji su sad slijedeći koraci?? šta policija sad radi (rekonstruira događaj, kontaktiraju druge sudionike nezgode, podnose prijavu...)??
  4. Prijatlejica mi je imala prometnu u kojoj je pogodila drugi auto pri maloj brzini u stražnji kraj. Nitko nije bio pijan i popunjeno je europsko izvješće jer šteta nije bila velika, nitko nije išao doktoru. Naknadno se vozačica drugog automobila žalila na bolove u ramenu i vratu te je otišla doktoru. Još uvijek ne znam koji su nalazi. Ta cura po svojim riječima već od prije ima problema s vratom. 1. Zanima me kako se inače karakteriziraju ozljede vrata (lake/teške)? 2. Kakve su posljedice po vozačicu koja je skrivila nesreću, prekršajana prijava, oduzimanje vozačke, kaznena prijava..??
  5. ako sam dobro skuzio vi predlazete da zatrazim dozvolu za nadogradnji kao da prozora ni nema pa da vidim kako dalje. moj plan je za sad otprilike takav.
  6. ma naravno da cu se pokusati dogovoriti ok toga s ljudima, ali i iz svog iskustva vidite da je to cesto nemoguce. Da je taj prozor mom susjedu stvarno bitan jer nema drugih prozora ne bih se uopce mislio i ostavio bi mu prozor. S obzirom da ima prozore na dvije strane, te cak i balkon, ovaj jedan prozor koji gleda na trecu stranu, a pritom je i ilegalan bi stvarno bilo ok da pristane zatvorit kako bi ja mogao ostvariti svoje pravo. Vas susjed pretpostavljam ne zeli stvar vratiti u prvobitno stanje kako mu vjerovatno nalaze sudska odluka. Kakve su vam ond uopce opcije? Da li bi to sad trebalo srusiti Ministarstvo o njegovom trosku ili jednostavno nema rjesenja??
  7. to stvarno zvuci ludo da su mu na razini ministarstva ipak dali dozvolu. jel u vasem slucaju njegova kuca naslonjena na vasu ili je samo preblizu da bi se prozor koristio? kako su ovi u ministarstvu obrazlozili to sto su ignorirali vas prozor?
  8. meni i nije neka velika zurba da zatvorim taj prozor tako da mogu docekati i sudsko rjesenje ako do toga dodje. Svojim ilegalnim prozorom susjed je meni uskratio 50m2 stambenog prostora koji sad ne mogu dodati na kucu tako da mi je stalo da ga prije ili kanije rjesim. @ chemako - kako je vas susjed dobio lokacijsku i gradjevinsku ako je pritom morao zatvorit vas prozor?? jesu li u postupku izdavanja dozvola trazili vasu suglasnost?? kuca inace nije na Lučcu iako ne znam gdje je to u prilogu je pojednostavljeni prikaz stanja na terenu da dobijete malo bolji dojam, moja je naravno ova mala kucica u sredini ***uklonjen link (veličina)***
  9. susjed je napravio prozor prije nego sam ja poceo razmisljati o dizanju kata. ja svakako mislim s njim pricati da bi zatvorio prozor ali prije toga zelim imati sve informacije o tome da ne bude kasnije nismo znali.
  10. ja nisam u zgradi sa drugim suvlasnicima, negu u kucama koje granice s mojom ima vise etaza (vlasnika), pa sam mislo da se svih njih samo preko javnih glasila obavijsti o mojim postupcima za dozvole. ali ako se racuna cijela kuca kao jedna nekretnina onda ih ima samo sest pa im se mora uputiti poziv osobno, a to nazalost moze komplicirati stvari. hvala na pomoci
  11. moze li me netko barem uputiti gdje da dobijem odgovor na ovo moje pitanje
  12. jasno je meni da su svi oni stranke u postupku, ali mene zanima da li se tri etazirana stana broje kao tri posebne nekretnine ili kao jedna u odnosu na članak 111. gdje kaze da mora biti vise od deset nekretnina koje granice da bi se moglo ici na objavu u javnim glasilima, a ne na direktan kontakt. Jednostavno imam jako puno susjeda po etazama (sest po cesticama) i izludit ce me ako ih budem sve morao kontaktirati kod izdavanja dozvola.
  13. Zakon o prostornom uređenju gradnji Članak 111. kaze: (2) Ako se lokacijska dozvola izdaje za građevinu koja neposredno graniči s više od deset nekretnina... što se u ovom slucaju podrazumijeva pod nekretninom? da li su tri etažirana stana u kući jedna ili tri nekretnine u smislu ovog članka?? da li je to negdje definirano ??
  14. Susjed je na zid koji dijele moje i njegova kuca otvorio prozor iznad mog krova (slika u prilogu). Za to koliko znam nema nikakve papire. Kako sam ja krenuo u obnovu i dogradnju kuce njegov prozor mi smeta da dignem kat na kuci. Koje su mi opcije sto se tice zatvaranja tog prozora. Da li da zovem neku inspekciju, sam zazidam prozor, ufino razgovaram s ljudima, tuzba... ***uklonjen link na fotografiju izvan gabarita monitora ***
  15. to je odlična stranica, ali na žalost meni ne treba zagreb ima li nešto tako slično za ostatak RH? meni bi trebalo za Šibensko-kninsku županiju
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija