Jump to content

savana6

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Ljubazno molim pomoć. Zaposlena sam na neodređeno vrijeme. Prije godinu dana sam dobila aneks ugovora o radu za v.d. na više radno mjesto. Sada sam trudna i taj Aneks mi uskoro ističe. Da li me poslodovac po isteku Anexa zakonski smije vratiti na temeljni ugovor na niže radno mjesto za koje imam sklopljen ugovor na neodređeno? Ili je dužan po zakonu mi produžiti Anex na trenutnom višem radnom mjestu? Ukoliko je po zakonu zbog trudnoće dužan mi produžiti Anex na višem radnom mjestu, da li je uvjet tj. zakonska osnova da poslodavca moram službeno obavijestiti da sam trudna prije isteka Anexa? Hvala na pomoći. Savana
  2. Pozdrav, molim pomoć: 31.10. sam dobila poslovno uvjetovani otkaz kod poslodavca. U 10. mjesecu sam potpisala autorski ugovor sa jednom drugom firmom za djelo koje sam izradila tokom 10. mjeseca. 10.11. sam se prijavila na burzu i predala zahtjev za novčanu naknadu na koju imam pravo zbog dobivenog otkaza. Zakazan mi je prvi termin sa savjetodavcem na burzi 30.11. Sada me zvao poslodavac s kojim sam potpisala autorski ugovor da će mi isplatiti novac za autorsko djelo (3000kn neto) 16-17.11. Moje pitanje je da li sam se zeznula, odnosno da li će mi sada kada sjednu novci automatski ukinuti novčanu naknadu koju još nisam ni primila. Mislila sam da je sve ok budući da sam autorsko djelo radila u 10. mj., a na burzu se prijavila u 11. mj. no sada sam čula da gledaju datum isplate a ne ugovora... Hvala!
  3. Student sam treće godine preddiplomskog studija na jednom od fakulteta zagrebačkog sveučilišta. Na prvoj godini rečeno nam je da ukoliko ćemo imati prosjek 3,5 ili veći nakon prve tri godine, ne ćemo morati polagati prijemni ispit za upis na diplomski studij (+2 godine) na istom fakultetu. Sada, na samome kraju 3. godine (kraj 6. mj.), vijeće je donilo odluku da SVI moraju ići na prijemni ispit za diplomski studij. Dakle, odluka je donesena na samom kraju 6. mj. Upisi su sredinom 9. mj., dakle odluka je donjeta 3 mjeseca prije upisa. Nakon što smo saznali za slijedeći zakon: Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokome obrazovanju (Narodne novine 123/03, 105/04, 174/04, 02/07 Odluka USRH, 46/07, 45/09), koji u clanku 77. kaze: "(1) Upis studija obavlja se na temelju javnog natječaja koji objavljuje sveučilište, veleučilište ili visoka škola koji provode studij najmanje šest mjeseci prije početka nastave. Natječaj za upis mora sadržavati: uvjete za upis, broj mjesta za upis, postupak, podatke o ispravama koje se podnose i rokove za prijavu na natječaj i upis." nije nam jasno, da li to znači da se odluka nije mogla donjeti 3 mjeseca prije upisa, već minimalno 6 mjeseci kako piše u zakonu, ili to znači nešto drugo? Odnosno da li po zakonu je vijeće smjelo donjeti takvu odluku 3 mjeseca prije upisa i tada obavjestiti nas studente koji na jesen upisujemo diplomski studij? Molim Vas za odgovor i pomoć! Unaprijed zahvalni!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija