Jump to content

adi009

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. i još jedno pitanje molim...u slučaju da se zaposli u RH (a može jer će dobiti dozvolu privremenog boravišta u svrhu spajanja obitelji što uključuje i mogućnost rada bez radne dozvole), koliko bi morao biti zaposlen da bi po prestanku radnog odnosa mogao dobivati naknadu i osiguranje od biroa za zapošljavanje. Puno hvala na odgovoru, ovakve info nije lako izvući od nadležnih službi...
  2. Hvala na odgovoru. Znači, jedina šansa je da se on zaposli i da je osiguran kao zaposlena osoba ili po prestanku radnog odnosa da bude na birou?
  3. Pozdrav i molim za savjet, Moj dečko s kojim čekam dijete je strani državljanin i u postupku smo ishodovanja privremenog boravišta u svrhu spajanja obitelji, a među ostalom dokumentacijom mora priložiti i putno zdravstveno osiguranje. Da li može, nakon dobivanja privremenog boravišta, dobiti zdravstveno osiguranje preko mene (hr državljanka, zaposlena)? Hvala!
  4. Pozdrav, Imam poslodavca u Slo koji me je voljan zaposliti, u slučaju da to uspjemo i da dobijem radnu dozvolu u Sloveniji (na godinu dana), da li je moguće da s njom tražim nešto drugo u Sloveniji. Ili Italiji. Zvuči kao SF, ali pokušavam naći način kako raditi u Sloveniji ili Italiji.... Dakle prvi poslodavac bi trebao biti odskočna daska za dalje...ima li kakve šanse ili savjete, znam da je sad Slo pooštrila izdavanje radnih Hvala
  5. pozdrav, imam jako sličnu situaciju...dečko meksički državljanin, planiramo doći živjeti u hrvatsku; naša želja je ishodovati privremenu dozvolu boravka temeljem sjedinjenja obitelji (vanbračna zajednica) kako bi mogao tražiti posao...ako ste prošli već cijelu proceduru pliz se javi ako može na pm...svi savjeti više nego dobrodošli Hvala!!!!!
  6. Pozdrav, Imam istu situaciju, ja sam hrvatska državljanka, dečko je meksički državljanin. Zatražila bi za njega privremeni boravak na temelju vanbračne zajednice kako bi mogao tražiti posao u RH... da li je to moguće? Koliko vidim temeljem: ZAKON O STRANCIMA iz 2007. V. Boravak stranaca Članak 56. Privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji može se odobriti strancu koji je član uže obitelji: – hrvatskog državljanina, Članovi uže obitelji su: 1. bračni drugovi, 2. osobe koje žive u izvanbračnoj zajednici sukladno hrvatskom zakonodavstvu, on bi trebao temeljem vanbračne zajednice dobiti privremeni boravak i sukladno tome mogućnost rada...ima li netko slična iskustva? Hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija