Jump to content

dadovis

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo još malo detalja: 47.91 Trgovina na malo preko pošte ili interneta Ovaj razred uključuje djelatnosti trgovine na malo preko pošte ili interneta, tj. djelatnosti trgovine na malo kada kupac donosi odluku o kupnji na osnovi oglasa, kataloga, informacije dobivene s internetskih stranica ili nekih drugih oblika oglašavanja. Kupac naručuje robu poštom, telefonom ili preko interneta (obično pomoću posebnih metoda naručivanja koje se nalaze na internetskim stranicama). Kupljeni proizvodi se mogu preuzeti izravno s interneta ili se fizički dostavljaju kupcu (naručitelju). Ovaj razred uključuje: – trgovinu na malo bilo kojom vrstom proizvoda preko pošte – trgovinu na malo bilo kojom vrstom proizvoda preko interneta Ovaj razred također uključuje: – izravnu prodaju preko televizije, radija i telefona – dražbe preko interneta u vezi s trgovinom na malo Ovaj razred isključuje: – trgovinu na malo motornim vozilima te dijelovima i priborom za motorna vozila putem interneta, vidi skupine 45.1, 45.3 – trgovinu na malo motociklima te dijelovima i priborom za motocikle putem interneta, vidi 45.40
  2. Nadam se da ti je ovo dovoljno NKD 2007 47.91 Trgovina na malo preko pošte i interneta Ovaj razred uključuje: -trgovinu na malo bilo kojom vrstom proizvoda preko pošte -trgovinu na malo bilo kojom vrstom robe preko interneta -izravnu prodaju preko televizije,radija i telefona -dražbe preko interneta u vezi s trgovinom na malo Djelatnost dozvoljena za obavljanje u stambenim prostorijama, nije potreban MTU. Djelatnost nije obrojena u vezane obrte, što znači danije potrebna nekakva posebna stručna osposobljenost. Isključena je samp prodaja cestovnih nozila.
  3. Umirovljen sam po famoznom članku 6a zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja DVO ... Uz mirovinu želio bih prijaviti obrt koji bi u biti bio sporedno zvanje koje bih obavljao u vlastitom stanu, tako da mi ostane cijela mirovina i zdravstveno osiguranje. Prijavio bih djelatnosti 72100 i 72200 po starom nkd (pružanje savjeta o računalnoj opremi te pružanje savjeta i dobava programske opreme) ili 62.02 Savjetovanje u vezi s računalima, 62.03 Upravljanje računalnom opremom i sustavomi te 62.09 Ostale uslužne djelatnosti u vezi s informacijskom tehnologijom i računalima, po novom nkd te eventualno 47.91 - Trgovina na malo preko pošte i interneta. Moja kvalifikacija je SSS kovinotokar. Živim na otoku Visu. Koliko sam shvatio Zakon o obrtu sa pratećim pravilnicima i Zakon o otocima, navedene djelatnosti ne spadaju u vezane obrte i mogu se obavljati u stambenom prostoru i obzirom da živim na otoku, uz suglasnost Udruge obrtnika otoka i Obrtničke komore, ako na otoku nema obrta ili poduzeća koje se bave tim djelatnostima, mogu ih obavljati kao sporedno zanimanje. Molim neka mi netko odgovori dali sam sve dobro shvatio i koji je postupak za pokretanje obrta - sporednog zanimanja. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija