Jump to content

zec0nj4

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zar nitko ne zna? Pod kojim uvjetima i da li uopće ravnateljica ima pravo uskratiti GO po uvjetima rada navedenima u pravilniku (državni vrtić). Dajte vaše mišljenje, molim!
  2. Pozdrav svima! Molim za savjet u vezi trajanja godišnjeg odmora. Supruga mi radi u vrtiću. Do 19.06.2014. godine bila je na porodiljnom dopustu. Nova ravnateljica (koja sada obnaša dužnost 3. godinu i do sada nije smanjivala GO) je supruzi i ostalim odgojiteljicama skratila trajanje godišnjeg odmora na uvjete rada bez da bi dala pismene ili usmene kriterije po kojima je smanjila GO. Iz pravilnika o radu dječjeg vrtića za godišnji odmor stoji sljedeće: članak xx u svakoj kalendarskoj godini punoljetni radnik ima pravo na plaćeni godišnji odmor u trajanju od najmanje 4 tjedana, a maloljetni radnik ima pravo na plaćeni godišnji odmor u trajanju od najmanje pet tjedana članak xx1 u odnos na članak xx stavak 1. ovog pravilnikia , radnik ostvaruje dulji godišnji odmor na temelju dodatnog broja radnih dana, i to: -za svakih 5 godina radnog odnosa 1 dan -za obavljanje poslova za koje je potrebna visoka školska sprema 5 dana -za obavljanje poslova za koje je potrebna viša školska sprema 4 dana -za obavljanje poslova za koje je potrebna SSS 3 dana -s obzirom na uvjete rada: #poslovi čije je obavljanje vezano uz buku, neujednačnenu temperaturu, vlagu I(kuharica, spremačica, domar) 2 dana #poslovi čije je obavljanje vezano uz stalan kontakt s djecom, roditeljima, strankama (odgojitelj, stručni suradnik, računopolagatelj 3 dana #ravnatelj 4 dana -roditelj za svako dijete mlađe od 14 godina 1 dan -roditelj djeteta s teškoćama u razvoju na temelju rješenja 2 dana -radnik koji uzdržava teško oboljelog člana uže obitelji 2 dana -branitelj 1 dan -invalid rada 2 dana -prema ocjeni ravnatelja 1-5 dana U trajanje godišnje odmora ne uračunavaju se blagani, neradni dani propisani zakonom i vrijeme privremene nesposobnosti za rad utvrđene od strane ovlaštenog liječnika primarne zdravstvene zaštite. Članak xx2 govori o donošenju rasopreda te korištenja GO Uglavnom pitanje je zbog kojeg razloga je moja supruga ostala bez 3 dana GO na koje ima pravo na uvjete rada - usmeno obrazloženje ravnateljice je da nema pravo jer je bila na porodiljnom. Također je ostalim odgojiteljicama uzela po 1 ili 2 dana, također na uvjete rada, uz obrazloženje da ona na to ima pravo. Što se tiče uvjeta rada, ovaj dječji vrtić je prekapacitiran djecom kao i svi ostali vrtići u RH i to oko 65%. U vrtičkoj skupini u kojoj radi supruga prema državnom pedagoškom standardu trebalo bi biti 18 djece, a upisano je 30 djece. Lijepo molim sve koji se kuže u navedenu problematiku da napišu svoje mišljenje uz eventualni osvrt na zakon kojim se potkrepljuje mišljenje. Naime, supruga se ne želi konfrontirati s ravnateljicom ukoliko nije apsolutno sigurna da je u pravu, jer vrlo vjerojatno do svojih prava neće doći razgovorom već se potencijalno bude radila prijava inspektoratu ili tužba.
  3. Pozdrav svima na forumu! Već dugo vremena se mučim s jednom firmom oko dovršetka radova /povrata novca za radove. Više ne znam kako dalje pa vas molim da mi date neki dobri savjet kako se pomaknuti s mrtve točke. Tvrtka XX d.. nije završila određene radove na stepeništu iako je račun podmiren u cijelosti i to još u studenom 2009. god. Također je naplaćen predajum za druge radove u iznosu 50% radova(5000kn) u rujnu 2009. god, a do danas radovi nisu započeti odnosno nisu vraćeni novci kao sam više puta tražio. Direktor firme s kojim su radovi dogovoreni i koji se lažno predstavljao kao radnik, a ne direktor/osnivač, kaže da je račun d..-a u blokadi te da se radovi ne mogu dalje izvoditi do naplate potraživanja od porezne odnosno da nema novce za vratiti. Kako da se naplatim/obeštetim/pokrenem radove - bilo što samo da se nešto pokrene? Hvala svima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija