Jump to content

Dejan77

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala! Mislim da je sad dosta toga pojašnjeno! Supruga može pokušati poništiti ugovor samo nakon tastove smrti, a ne i za vrijeme njegovog života,a na njemu je da to učini dok je živ ukolko želi namiriti obadvoje djece! Ukoliko sam još uvijek u krivu neka me netko dematira. Hvala, puno ste mi pomogli!
  2. Znači da supruga ne može uložiti nikakvu žalbu na ugovor za vrijeme njegovog života?Da li je bitno obzirom da je u pitanju ugovor o dosmrtnom uzdržavanju na sad tast uzdržava nju , a ne ona njega?Još samo zanje ako mi netko zn odgovoriti - Da li tast može poništiti ugovor zbog činjenice da je pod pritiskom i u neznanju isti potpisao??? Hvala svima za odgovore još jedamput!
  3. Znači s te strane ####ona, a da li postoji šansa na se taj ugovor o dosmrtnom uzdržavanju poništi za njegovog života,uzevši u obzir da je sad tast uvidio da je pogriješio??? Hvala!
  4. Ok.Sad mi je već puno toga jasnije,pa imam kokretno pitanje ako mi netko može odgovoriti. Da li po ugovoru o dosmrtnom uzdržavanju (nekretnima je prešla u vlasništvo suprugine sestre) u slučaju smrti oca (primatelja uzdržavanja) supruga ima pravo na nužni dio od te nekretnine? Hvala!
  5. Sad čitam o nužnom dijelu! Kakva je situacija u slučaju očeve smrti po pom pitanju?Da li supruga ima pravo na taj dio.Znači nakretnina na sestru prema UGOVORU O DOSMRTNOM UZDRŽAVANJU. Hvala na odgovoru!
  6. Pozdrav! Molim za pomoć! Situacija je zamršena,ali ukratko. Punica je umrla pred dvije godine. Supruga i njezina sestra odriću se nasljedstva u korist oca,kako bi se sredili svi pravni odnosi oko nasljedstva konkretno kuće.Godinu dana kasnije već isplaćena punićina braća prepisuju svoje dijelove tastu.Pošto je još jedan dio ostao baki cca (1/3 baka (punićina mama) 2/3 tast) potrebno je prenjeti i njezinu 1/3 na tasta. To se izvodi preko suprugine sestre (glavni akter i pokretač cijele akcije sređivanja papira). sad baka daje svoj dio supruzinoj sestri (darovni ugovor - doživotno uzdržavanje ) koja još nagovori tasta koji koliko iz neznja i mira u kući kojo živi sa bakom i supruginom sestrom pristaje na isto takav darovni ugovor. Godinu dana kasnije (sada) doznaje moja supruga za te darovne ugovore i vidi da cijeli grunt stoji na njezinu sestru! Što nam je za činiti? Unaprijed zahvaljujem! P.S. Tast je tek sad uvidio da je pogriješio.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija