Jump to content

nwachi

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako mi "strcno usavrsavanje" i studentski servis ne ukida alimentaciju, dali mi nekakav stalni posao uz redovno obavljanje školskih obveza (redovno školovanje) ukida alimentaciju?
  2. Pozdrav, Pošto je pitanje između radnog i obiteljskog prava a na rubrici radnog prava nisam dobio odgovor, molio bih vas da mi pokušate pomoći jer bih trebao djelovati što prije... http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/62129-Stručno-osposobljavanje-alimentacija Unaprijed hvala!
  3. Pozdrav, Imam jedno vrlo jednostavno pitanje. A odgovor je dati vjerujem malo teže... Imam 18 godina, roditelji su mi rastavljeni, od oca primam alimentaciju (pošto živim s majkom). Majka mi je izravno dala do znanja da moram naći stan te bih se koristio pravom uzdržavanja za 1 godinu nakon punoljetnosti. Također, namjeravao sam produžiti uzdržavanje nastavkom školovanja (4. godina vanredno + fakultet vanredno) jer u zakonu stoji da imam pravo na uzdržavanja dokle god ispunjavam svoje obveze prema školovanju redovito. Sad me zanima pošto jedna firma nudi zapošljavanje kroz ono novo stručno usavršavanje koje je Vlada donjela (ako se ne varam samo 1 godinu). Dali bi mi u slučaju da prihvatim takav "posao" prestalo važiti uzdržavanje (svakako bih nastavio školovanje jednako uz taj "posao"). I također, dali mi rad preko studentskog servisa utječe na uzdržavanje? Unaprijed hvala!
  4. Pozdrav, molim vas da mi kažete da li maloljetnik može biti optužen za gledanje ili skidanje pedofilskog sadržaja s interneta. Ako je moguće, navedite mi po kojem zakonu, stavki... Hvala unaprijed!
  5. Pozdrav, evo jedno pitanje: dakle imam 16 godina, roditelji su mi rastavljeni, živim kod majke... Otac i djed su vlasnici firme (bili), (50/50) Za vrijeme rastave, usmeno je dogovoreno da će firma ići na moje i bratovo ime, također (50/50) U međuvremenu, skužio sam da je ime firme naglo promjenjeno... postoje 2 mogućnosti... Ili je firma prodana, ili je ugašena pa otvorena nova... Nikako ne mogu doći do informacija, svi šute ko zaliveni... pa... ako netko zna neki način kako se tome može ući u trag...? Staro ime firme: Autokuća Šišmanović d. Novo ime firme: Auto i moto dijelovi Ultra d.
  6. Dali vi mislite da bi ja bez razloga otisao od roditelja, 9.7. je bio pocetak zluostavljanja, tad nisam imao svjedoke, pa sam pokusao bez prijave postici... ali ocito je prijava roditelja jedini nacin, zar mislite da ne bi obriso topic da mi je nesto drugo u cilju... a ne to da napokon sve prestane... bas vam hvala na direktnom napadu!
  7. Evo plana, sutra ili prekosutra idemo kod odvjetnice da vidimo dali je iskopala nešto u zakonu, onda zovemo buduću skrbnicu, i svi zajedno idemo u CZSS te ćemo objasniti sve kakvo je stanje i koje su mogućnosti... Dakle, ne želim riskirati dom, ukoliko odvjetnica ne bude u stanju voditi ovaj slučaj ili dati savijet što da poduzmem, potražit ću boljeg odvjetnika (ijako je većina na godišnjem), uglavnom... prije nego što odem od kuće javit ću se CZSS te im sve reći... kad će se šta desiti, zašto i neka imaju evidenciju da nema nikakvih dokaza koje moji roditelji mogu eventualno iskoristiti protiv mene te me tako poslati u dom... ako netko ima neku bolju ideju, ili se stigne detaljnije raspitati bio bih jako zahvalan, jer ovi iz Hrabrog Telefona niti išta znaju niti žele reći bilo šta osim da odem u CZSS te njih pitam, navodno još nisu čuli za sličan slučaj... Unaprijed hvala! I hvala svima na dosadašnjoj pomoći i potpori!
  8. U hrabrom nemaju pojma jer im se ovakav slucaj jos nije desio, zena je mama od mog prijatelja, zna kako mi je jer se i mom frendu slicno desilo., bio sam kod odvjetnice- anonimno pa cu javit kad ona prouci zakon... hvala na pomoci, izvjestavat cu o situaciji dalje...
  9. Dali netko moze sprijecit moj odlazak kod te zene?
  10. Bok, jako mi je ovo bitno pa bih vas molio da odgovorite sto detaljnije... dakle, imam 16 godina, dijete sam kojeg roditelj kod kojeg zivim fizicki i psihicki zluostavlja, posto zluostavljanje konstantno raste, odlucio sam uskoro pobjeci od kuce, e sad, nasao sam zenu koja je pristala skrbiti o meni do moje punoljetnosti, roditelji su mi razvedeni a otac ne zeli da zivim kod njega, nisam problematican te mislim da nebi trebalo biti problema... molio bih da mi sto detaljnije opisete najbolji postupak kojim cu pobjeci od zluostavljatelja... molim da napisete koje sve prepreke mogu biti te kako ih se rijesiti... nadam se da ce te mi pomoci sto bolje mozete jer ne zelim u dom...
  11. Dakle, dali postoji neki zakon po kojemu dijete od 16 godina može tražiti od suda da mu dozvoli samostalan život, imam roditelje, ali su rastavljeni, već se godinu dana pokušavam osamostaliti, sad kad sam uspio, naravno moram tražiti odobrenje za samostalan život, pa ako mi netko može nekako pomoći?!? Hvala!
  12. Evo ovako, imam 16 godina, još uvijek nisam izvadio osobnu iskaznicu ali to namjeravam učiniti što prije, pa bih vas molio, ukoliko mi netko može reći kako da dobijem dokiment u kojem će pisati da po zakonu, ja kao stariji maloljetnik (16 godina) s osobnom iskaznicom mogu ostajati vani poslije 23h? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija