Jump to content

Milija

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 2006. godine suprug i ja smo kupili stan od 56 m2 i bili smo oslobođeni plaćanja poreza na promet nekretnina jer smo oboje vlasnici i prodajemo ga, pa ćemo kupiti stan od 80 m2, ali sada imamo i dvoje djece, zanima me da li možemo svi četvero biti oslobođeni plaćanja poreza ili samo djeca ili nitko?? LP
  2. Poštovanje, zanima me podatak za memorandum o temeljnom kapitalu, treba navesti iznos, a kod osnivanja društo je u temeljni kapital unijelo opremu umjesto novca. Zanima me može li na memorandumu stajati npr. Temeljni kapital društva 33.000,00 kn unesen u cjelosti?
  3. Milija

    PDV 0 %

    Trgovačko društvo bavi se isključivo djelatnošću dentalnog laboratorija, te izdaje račune po stopi poreza na dodanu vrijednost od 0 % koja je obračunata suklano članku 10. a Zakona o porezu na dodanu vrijednost. (Proizvode proizvode- zubne nadomjestke koji ne podliježu plaćanju PDV-a).Međutim prijavili su se u sustav PDV-a tromjesečno, budući da su dobili informaciju o mogućnosti isplate pretposreza po ulaznim računima. Zanima me da li se može koristiti pretporez u takvom trg. društvu koji se bavi samo djelatnošću dentalnog laboratorija?
  4. Dobila sam otkaz kao tehnološki višak, odradila sam dio otkaznog roka do 31.01.2010., a potpisala sam s poslodavcem raniji prekid otkaznog roka 2 tjedna (trabala raditi do 13.02.2010.,a ostala prava iz otaza kao tehn. viška ostaju na snazi-znači i otpremnina),ali sam prešla u dr. tvrtku od 01.02.2010. Do danas nisam dobila otpremninu niti obračun iste. Zanima me do kada čekati, jer znam da je tvrtka u fin. problemima! Što učiniti tužba ili.....????
  5. Što preporučate za tu vrstu djelatnsti privatna praksa dentalnog laboratorija ili trgovačko društvo, zbog toga što djelatnost kojom se bavi nije u sustavu pdv-a, što je povoljnije za poslodavca (osnivaju 2 osobe koji su dentalni tehničari, te će oni biti u slučaju d..-a i direktori) zbog plaća, najamnine i svih ostalih troškova potrebnih za obavljane dentalnog laboratorija! Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru! Lijep pozdrav!
  6. Molim Vas može li netko dati savjet???
  7. Otvaram dentalni (zubotehnički)laboratorij kao d..Zanima me ako su proizvodi dent.laboratorija oslobođeni plaćanja pdv-a (ne iskazuje se pdv na računima) da li se to odnosi i na trg. društva za obavljanje zdrav.djelatnosti ili samo privatnu praksu. Čitala sam Pravilnik o pdv-u NN 149/09, pa mi nije jasno: Članak 64. (1) Usluge i isporuke dobara doktora medicine, doktora stomatologije ili dentalne medicine, medicinskih sestara, primalja, fizioterapeuta, psihologa i usluge biokemijskih laboratorija povezane s liječenjem, oslobođene su plaćanja poreza na dodanu vrijednost, ako se obavljaju u okviru privatne prakse. (a ako se otvara d.. trg. društvo za obavljane zdravstvene djelatnosti u ovom slučaju dentalni laboratorij) 1.1.3. Usluge zubnih tehničara te isporuka zubnih nadomjestaka Članak 66. Usluge što ih obavljaju zubni tehničari u okviru svoje prakse te zubni nadomjesci koje isporučuju zubni tehničari i stomatolozi, oslobođene su plaćanja poreza na dodanu vrijednost, ako se obavljaju u skladu s posebnim propisima koji uređuju njihovu djelatnost. Kako je onda d.. u sustavu pdv-a ako ne iskazuje pdv na računima, onda ima uvijek povrat od države ili????? Molim pravnu pomoć, da li otvoriti dentalni lab. kao d.. ili kao privatna praksa dentalnog laboratorija???????!!!!
  8. Otvaram dentalni (zubotehnički)laboratorij kao d.., a ne privatnu praksu. Zanima me ako su proizvodi dent.laboratorija oslobođeni plaćanja pdv-a (ne iskazuje se pdv na računima) da li se to odnosi i na trg. društva za obavljanje zdrav.djelatnosti ili samo privatnu praksu. Čitala sam Pravilnik o pdv-u NN 149/09, pa mi nije jasno Članak 64. (1) Usluge i isporuke dobara doktora medicine, doktora stomatologije ili dentalne medicine, medicinskih sestara, primalja, fizioterapeuta, psihologa i usluge biokemijskih laboratorija povezane s liječenjem, oslobođene su plaćanja poreza na dodanu vrijednost, ako se obavljaju u okviru privatne prakse. (a d..) 1.1.3. Usluge zubnih tehničara te isporuka zubnih nadomjestaka Članak 66. Usluge što ih obavljaju zubni tehničari u okviru svoje prakse te zubni nadomjesci koje isporučuju zubni tehničari i stomatolozi, oslobođene su plaćanja poreza na dodanu vrijednost, ako se obavljaju u skladu s posebnim propisima koji uređuju njihovu djelatnost. Kako je onda d.. u sustavu pdv-a ako ne iskazuje pdv na računima, onda ima uvijek podvrat od Države ili????? Molim pomoć, hitno!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija