Jump to content

majda-cvjet

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Meni se nekako čini da osobe s duđševnim smetnjama su privilegirane naspram "normalnih" ljudi!Nitko ništa ne može, svi sd nečega stranjaju, traži se suglasnost osobe kojaje duševno bolesna...halo ljudi, pa ona je duševno bolesna, pobogu!!! Otkuda itko zna gdje su granice takve osobe!??? Kako netko može jamčiti da neće dalje od s svoga dvorišta? Kako ne shvatiti ozbiljno prijetnje takve osobe?? Šta smo mi "normalni" osuđeni na trpljenje ispada bijesa i luidila takve osobe, gdje je naše pravo na miran i dostopjanstven život??? Trebamo pokrivati njihoive dugove koje naprave, popravljati štetu iza njih, sklanjati se sputa kad oni naiđu da im se mržnja prema nama ne bi slučajno probudila pa da ne bi poludili??? Koja su onda naša prava u svemnu tome??? Imam u obiutlji shizofrenu osobu koje mi je već puna kapa! Kurva se okolo i dovlači propalice, napada članove moje obitelji, prijeti svime i svačime, naziva neprestance u koje doba dana i noći, pravi scene... Pa dokle se to mora trpiti?? Ko mene pita kako je meni i ostatku moje obitelji živjeti???!!
  2. Hvala puno!Nadam se da ćemo to uskoro riješiti.
  3. Uopće ne znam jesam li se obratila na dobar forum, ali pokušati ću svejedno! Molim savjet iz socijalne skrbi čini mi se! Pod kojim je pretpostavkama moguće osobu oboljelu od shizofrenije, agresivnu i nasilnu prisiliti na liječenje? da li u Hrvatskoj postoji ustanova gdje bi se takva osoba mogla smjestiti, pa čak i trajno? Ako da, pod kojim uvjetima se takve osobe primaju na trajni smještaj? I tko je od obitelji ovlašten uopće postaviti zahtjev za smještanje oboljele osobe u ustanovu? Osoba o kojoj se radi je potpuno iracionalna i agresivna, napada obitelj u susjede jer si je umislila da je ugrožena od istih, neprestano prijeti zapaljenjem kuće svoje bliže obitelji, ubojstvom istih itd. Mislim, ne znam dokle doista takva osoba daleko može otići u oistvarenju svojih prijetnji, kada čuje te svoje glasove!!!
  4. Pozdrav! Vezano uz temu i sama imam slično pitanje! Imam visoku stručnu spremu, nezaposlena sam i ne čini se da ću skoro i raditi u struci. Mogu li ja otvoriti obrt tipa caffe, možda prenoćište, a da li bi zajedno s time bilo moguće pod isti obrt staviti i usluge javnog prijevoza? Na temelju čega mogu dobiti obrtnicu? Da li je nešto ovakvo uopće moguće otvoriti?
  5. Imala sam prometnu prije tri mjeseca.Naknada materijalne stete je riješena u zavidnom roku ( svaka čast croatia osiguranju! ),međutim, pitam se imam li pravo i na naknadu nematerijalne štete?Nisam imala prijeloma, ali nosila sam Schantzov ovratnik gotovo 20 dana zbog trzajne ozljede ( bogami bolna stvar! ), išla na fizikalnu terapiju i sve odradila.Zbog stalnih glavobolja, obavila milijun i jednu pretragu, završila na hitnoj pa na bolnici zbog istog razloga, a sve to se nije događalo prije prometne.Pretpostavljam da glavobolja nije uvedena u kategoriju iaplaćaja odštete, ali što je sa Schantzom???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija