Jump to content

maraska

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Primjerak zahtjeva nikada nisam ni dobila, jedino to pismo od javnog bilježnika kojim mi se potvrdilo sravnjavanje duga. Dakle ovo je greška i JB i Fine? Njega koji nije povukao zahtjev i njih koji mi nisu poslali taj zahtjev? Očajna sam! Dakle moram ovo vući na sud? Jer ne dam im ni lipe više od onog što moram a to sam im i dala! Novac je otišao na rn HT-a, koliko vidim na net bankingu.
  2. U travnju sam primila ovršni prijedlog od strane T-mobilea za dug od prošle godine. Kako je pisalo na prijedlogu, ukoliko se plati u roku od 8 dana po primitku, plaćaju se samo troškovi sastava prijedloga, javni bilježnik i dostava. Otišla sam u T-Mobile, podmirila svoj dug prema njima i uplatila još 425 kn navedenih troškova. U utorak,4.6. zaprimila sam obavijest od javnog bilježnika kako je moje dugovanje podmireno s datumom 29.5. ALI... Danas mi je kartica odbijena u trgovini. Kad sam stigla doma, otišla na net banking, srce me strefilo - Fina mi je s računa 4.6. skinula još 1400tinjak kn kao prisilnu naplatu ovrhe. Ne znam što reći. Jesam li negdje pogriješila u tumačenju tog prijedloga?? Jesu li oni imali to pravo iako sam uplatila navedeno unutar roka od 8 dana?? Kako je moguća takva prisilna naplata 6 dana nakon što sam dobila obavijest o podmirenju duga?? Hvala na pomoći!
  3. Danas sam platila 425kn troška ovrhe na račun HT-a (trošak sastava ovrhe, javnog bilježnika i dostave, budući da plaćam unutar 8 dana od primitka rješenja o ovrsi) te sam također kopije uplatnica o podmirenim dugovima poslala prioritetno poštom javnom bilježniku i odvjetniku. Shvatila sam da ću radije biti gladna do kraja mjeseca nego strepiti što će se dalje desiti, s rogatima se ne valja bosti.... nadam se da je ta priča sad završena? Ako (još) nije, prosvijetlite me, molim vas...
  4. U petak, 26.04. sam primila na kućnu adresu rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave. Radi se o neplaćenim računima za T-mobile koji su stizali na moje prethodno boravište. Dug prema T-mobileu sam danas podmirila (radilo se o iznosu od 350ak kn), međutim, troškovi ovrhe iznose sveukupnih dodatnih 971,25kn. Ne znam što sad učiniti - žaliti se na rješenje radi previsokih potraživanja odvjetnika ili platiti u roku od 8 dana trošak sastava ovrhe, javnog bilježnika i dostavu? Kako bi se postupak razvijao u slučaju da podnesem žalbu? Ukoliko se odlučim platiti, kome uplaćujem taj iznos? Unaprijed hvala!
  5. Poštovani, Nedavno sam bila sudionik prometne nesreće u kojoj je nastradao biciklist na pješačkom prijelazu. Naime, vozili smo gradom, ne više od 40 km/h, i na pješačkom prijelazu nam je na auto naletio biciklist tolikom brzinom da nismo na vrijeme stigli zaustaviti auto. Na sreću, sve je prošlo bez težih posljedica, osim razbijenog auta, biciklist je prošao samo s ogrebotinama. Neposredno nakon nesreće obavijestili smo hitnu pomoć i policiju. Poznato mi je da slučaj mora ići na sud, no zanima me kakve bi kazne mogle biti po vozača automobila? Također, imamo očevice koji potvrđuju da je biciklist izletio na pješački prijelaz većom brzinom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija