Jump to content

alen4

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa dajte molim vas svaki koentar je poželjan,ovo je jedino mjesto gdje se može dobiti stručan komentar na ovakvu temu,mada zahvalan sam za svaki koment samo da netko nešto odgovori,a preko granice idem sad pa bi volio nešto prevući i onda tek za par mjeseci i to možda.
  2. Pošto se po novom zakonu od 01.01.2011. može u putničkom prometu uvesti preko granice robe za osobne potrebe do vrijednosti od 1000kn bez plaćanja pdv-a a uskoro idem preo granice zanima me sljedeće : 1.)Može li se povesti npr.100kg šećera i 60 l mljeka,dali me carinik ima pravo po zakonu zaustaviti jer je količina robe prevelika za osobnu uporabu? (Naime zvao sam carinu više njihovih odijela i tvrde da to nigdje nepiše u zakonu koja količina robe mora biti samo cijena i da će mi carinik vjerovatno pokazati da stanem sa strane,ne znam čemu jer mislim uvest gomilu špeceraja pošto će biti više osoba u autu i na svakoga ću uzeti dio) 2.)Dali se dva puta može preći granica u istom danu i oba puta uvesti robe u vrijednosti 1000kn/osobi bez pdv-a i carine (Opet zvao sam carinu i tvrde da mogu ako ne živim u pograničnom području,a ne živim,) Molio bi Vas za odgovor,zvao sam carinsku službu,razne specijalizirane odijele,svi me nekud prespajaju i daju nedoređene odgovore tipa "možete uvesti do 1000kn ali ako je veća količina iste robe to bi vam mogao biti problem",i tako na svakom broju na koji nazovem uključujući besplatni. Mislim što ako mi carinik kad mu prijavim robu kaže "ne možete to uvesti,prevelika je količina za osobnu upotrebu" i onda moram špeceraja i sl.sitnica u vrijednosti par tisuća kuna ostaviti na granici ,na koji zakon da se pozovem,kome da se žalim ako imam pravo na to ?
  3. Poštovani , dali se može izgubiti stanarsko pravo odnosno status zaštićenog najmoprimca ako se kasni sa plaćanjem mjesečne najamnine u ovom slučaju 4 mjeseca . Unapred Hvala na odgovoru .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija