Jump to content

Bard

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. obračali ste se nadležnima u županiji . dali to možete dokazat.predpostavljam ne. komunikacija bila telefonom ili razgovor u četiri oka bez svjedoka. na žalost Što je, tu je... ova priča će imati svoj kraj... Ne znam da li je običaj na Legalisu, po okončanju postupka za koji se je tražilo savjet, staviti informaciju kako je završilo?
  2. Sve obaveze po čl. 4. i čl. 9. ugovora izvršene su u cijelosti i na vrijeme. Kredit bi davno počeli vraćati, ali jednostavno nije bilo moguće doći do broja uplatnog računa i poziva na broj. Na sva pitanja odgovor u županiji bio je: samo čekajte rješenje! Uplatu sam izvršio na broj računa naveden u opomeni. Uradio sam što sam znao i mogao i sada spokojan čekam reakciju iz županije kada se službenici vrate sa godišnjeg odmora. Puno Vam hvala na pomoći.
  3. Ugovor: http://imageshack.us/a/img33/8850/46kd.jpg http://imageshack.us/a/img189/6027/qhrz.jpg Opomena: http://imageshack.us/a/img834/5100/h2xl.jpg Ne osporavam postojanje duga, osporavam jednokratni povrat kredita i obračunavanje zatezne kamate jer ugovor nije prekršen od strane korisnika kredita i na snazi je.
  4. Kontaktirao sam pučku pravobraniteljicu, pošto JOŠ nije prekršen zakon ne mogu pomoći. Preporučili su mi da uzmem odvjetnika. Konzultirao sam odvjetnika i rekao mi je da nikakva uredba ne može van snage staviti ugovor koji je sklopljen po propisima koji su bili na snazi u vreijeme sklapanja. Pošto županija nije opozvala ugovor prije slanja opomene, isti je na snazi i opomena je bez osnove. Da mi ne prođe rok, županiji sam poslao prigovor na opomenu. U znak dobre volje uplatio sam jednu ratu u iznosu rate koju je sin primao i zatražio sam da izdaju rješenje, odluku, zaključak ili bilo što o redovitom vraćanju kredita. Spreman sam na sudski spor jer ovo što su uradili izgleda mi kao obično reketarenje studenata. Ukoliko netko stručan misli da griješim, molim ga za informaciju da mi prištedi trud oko bitke koju možda ne mogu dobiti? U županiji su mi rekli da su poslali 60 opomena i da su svi su reagirali, no jedino ja osporavam zakonitost postupka? Zubicvila, ako želite javite se na 0915014511, lakše je kad u problemima nisi sam.
  5. Sin mi je 2003. sa županijom sklopio Ugovor o kreditiranju studenata. Diplomirao je 2011. i o tome uredno obavijestio nadležni odjel u županiji, kao i da je nezaposlen i prijavljen na biro. Početkom 2012. uspio je zaposliti se 3 mjeseca na 4 sata dnevno, a zatim opet na biro. Sredinom 2012. zaposlio se je u školi u programu "stručnog osposobljavanja za rad", ona priča za 1600 kn/mjesečno. Početkom jeseni treba položiti stručni ispit pa opet ne biro. Povremeno je nazivao županiju pitajući što je sa vraćanjem kredita. Odgovor je bio: čekajte, javiti ćemo vam, dobiti ćete rješenje. Javili nisu ništa niti poslali bilo kakvo rješenje. I onda pred par dana stiže dopis "Opomena prije prisilne naplate" gdje ga pozivaju da u roku 15 dana plati cjelokupni iznos kredita uvećan za zateznu kamatu koju su po stopi od 14 i 12 % počeli obračunavati sa početkom 3 mjeseca po diplomiranju. Pošto sam mu ja prvi jamac za kredit, zajedno smo otišli u županiju. Ljubazni službenik nam je rekao da mu je žao, ali da su morali postupiti po vladinoj Uredbi o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja (NN 52/13). Kao, sve što mogu uraditi je da ako se plati cijeli iznos duga - otpisati će zateznu kamatu. U primljenoj Opomeni gotovo sve je u suprotnosti sa točkama Ugovora o kreditiranju, na moja konkretna pitanja nisam dobio odgovor jer pročelnik je na godišnjem slijedeća 4 tjedna, službenik nema ovlasti, itd... Pošto nam teče rok od 15 dana, kako da se zaštitimo i ima li se smisla uopće upuštati u pravnu bitku? Sin nije ničim prekršio odredbe ugovora, jedino što je dokaze svog statusa osobno dostavljao u ured i o tome nema dokaza, no mislim da to nitko niti ne osporava. Navodno MORAJU postupiti po Uredbi vlade što mi izgleda nebulozno u ovom slučaju. Ne radi se o poreznom ili sličnom dugu, već Ugovoru koji nije raskinut. Hvala za savjet i mišljenje.
  6. Bard

    buka

    Buka je moje područje (kao ovlaštenog mjeritelja) pa ti savjetujem da za početak pročitaš slijedeće: - Zakon o zaštiti od buke (NN 30/09) - Pravilnik o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave (NN 145/04) - Pravilnik o djelatnostima za koje je potrebno utvrditi provedbu mjera za zaštitu od buke (NN 91/07) Slijedi prijava nadležnoj sanitarnoj inspekciji. Vjerojatno ćeš morati položiti novac za provedbu mjerenja buka, no isti će ti biti vraćen kad se utvrdi da stvarno postoji smetanje bukom. Moguća je i tužba sudu, no mislim da su troškovi veći, a postupak kod sanitarne inspekcije te ne košta ništa. Sretno.
  7. Na početku lijep pozdrav svima. Molim za savjet: pred dvadesetak godina moji roditelji su zbog dobrosusjedskih odnosa ustupili (bez naknade)dio našeg dvorišta susjedima zbog navodnog proširenja pješačkog ulaza u kolni. Završilo je tako da su susjedi na tom komadu zemljišta napravili vrt i voćnjak jer im je garaža i kolni ulaz bio i ostao sa druge strane kuće. Nakon smrti roditelja naslijedio sam nekretninu, susjed je pred godinu dana umro, a susjeda namjerava prodati imanje i odseliti. Gruntovno i katastarski taj komad zemljišta još pripada mojoj parceli. Ima li osnove da od susjede (dok je još vlasnik) zatražim da mi tu površinu kompenzira na drugom kraju parcele pa da onda to novo stanje međe damo ucrtati u katastarske mape? Što mogu uraditi ako to odbije, da li sam ostao bez te zemlje? Mogu li zatražiti sudsko uređenje međe sada ili kada dođe novi vlasnik? Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija