Jump to content

nemoguce

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne želim odustati, ALI čovjek se nekada umori od bitke Davida i Golijata. Čovjeka uvrjedi i povrjedi kada se njima treba dostaviti ratni put i svjedoci i ovo i ono i sve im se dostavi i napravi kako treba, a oni napišu JEDNU rečenicu koju ne moraju ni obrazložiti ni dokazati! Zar je moguće da je jedna anonimna predstavka (pretpostavljam od ljudi koji su bili u mišijoj rupi '92 i koji su ljubomorni na mirovinu, ali ne i na činjenicu da ja nisam imala oca)ima više moći i prava nego moj tata i moj obitelj.
  2. Znam da je HZMO tražio potvrdu, no zanima me je li bilo potrebe da traže potvrdu?
  3. Bila sam kćer poginulog hrv. branitelja (tata mi je poginuo 1992.) dok nije došla anonimna predstavka i dok nisu utvrđene "nove" činjenice (o kojima moja obitelj NIKADA nije obavještena, niti nam je rečeno o čemu se radi, ni objašnjeno). Uglavnom na osnovi tih činjenica (2006.) sudjelovanje moga tata u ratu, koji je bio u rezervnim postrijbama MUP-a te je uz odlazak u Vukovar kod nas u Sl. Brodu čuvao skladište oružija i bio na protuavioncu "prekvalificirano" u redovan policijski posao. Zbog tih "novih" činjenica i "redvnog" posla moja obitelj ne može dobiti potvrdu o statusu obitelji hrv. branitelja. Postupak je još na Upravnom sudu. Postupak se cijelo vrijeme vrti u krug (prvostupanjsko sve prizna i kad iz MUP-a treba stići pozitivna potvrda Povjerenstvo se sastane i opet na osnovu starih "novih" činjenica napiše redovan policijski posao). Zanima me kome se treba obratiti da se dobije objašnjenje tih novih činjenica pa valjda duguju bar toliko mom ocu i obitelji. Zar je moguće da Povjerenstvo MUP-a samo napiše "na osnovi novih činjenica...." i da je to to. Zašto se ne može doći do tog Povjerenstva ili koga relevantnog usmenim, a ne samo pismenim putem kojim se NE MOŽE doprijeti u srž problema. Uglavnom zanima me način kako doći do odgovora - kako je to po njima redovan policijski posao i na osnovu kojih "novih" činjenica su to utvrdili?
  4. HZMO je od Ureda državne uprave tražio potvrdu o parvu/statusu hrv. branitelja za moju majku - kao da ona sad traži prvi put pravo na mirovinu pa im treba potvrda - barem su mi tako rekli.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija